[Loonaangifte] Hoge / Lage premiegrondslag boven de SV max in periode 2020-1

Wat?
In periode 2020-1 is er voor medewerkers die boven de SV max verdienen een te hoge WW grondslag doorgegeven in de loonaangifte. Dit gaat om de volgende velden in de loonaangifte:
 PrLnAwfAnwLg & PrLnAwfAnwHg

De premie die in periode 1 is betaald is juist. Het gaat alleen om de grondslag (deze wordt gebruikt voor de polisadministratie). Er zal dus geen wijziging plaatsvinden in de betaling. 

De belastingdienst heeft ons gevraagd om dit te corrigeren. 


Wie?
Dit treedt op voor medewerkers die in periode 2020-1 boven de SV max verdienen. Dit is:
€ 4769,33 voor de maandverloning.
€ 4402,46 voor de weken verloning.

Impact?
Hoog.

Workaround?
Om dit op te lossen dient er een correctie te worden geforceerd voor desbetreffende medewerkers per periode 2020-1. Aangezien dit om veel medewerkers gaat zullen wij deze aanstaande donderdag (13-08-2020) vanuit Nmbrs forceren. De correctie zal dan vanaf periode 1 meegaan in de eerstvolgende aangifte. 

We zullen per medewerker per periode 1 een TWK correctie triggeren op het dashlet loonheffingen. Het dashlet wordt niet daadwerkelijk opnieuw opgeslagen maar de trigger zal in het dashlet TWK wijzigingen vanuit dit dashlet komen (zonder verder informatie als je er op klikt). 

Opmerkingen

  • Avatar
    Mark Aalten

    Update (13-08-2020 12:30):
    De damage control is zojuist uitgevoerd. Zoals hierboven beschreven kan je voor de medewerkers een entry vinden de twk wijzigingen per periode 1.