Update NL 03-10-2018

Zojuist is de update van 27-09-2018 afgerond. In deze update hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Nieuwe functionaliteiten/ verbeteringen

Performance verbeteringen

In verband met de performance hebben we de werking van een aantal pagina's/dashlets aangepast in Nmbrs. Uit onderzoek bleek dat bepaalde pagina’s voor een vertragende werking van het systeem zorgden, dit kon komen door de hoeveelheid data de geladen moest worden, maar ook door wat voor soort data er opgevraagd werd.

Met deze update hebben we met het oog op performance enkele verbeteringen doorgevoerd, hierdoor is het mogelijk dat een bepaalde pagina of dashlet niet meer werkt zoals je dat gewend bent.
Zie hieronder de aanpassingen:

1. Mutatieformulieren Goedkeuren (Accountants – Hoogste niveau)

Het dashlet mutatieformulieren goedkeuren op het hoogste niveau voor accountants zorgde voor een flinke vertraging. Het dashlet zal daarom niet meer een top 10 tonen van de goed te keuren mutatieformulieren, er zal op “Meer…” of op “Mutatieformulieren Goedkeuren” om naar de pagina te gaan om daar (met behulp van de filters) de mutatieformulieren goed te keuren.

1. Workflow Takenlijst (Hoogste niveau)

De workflow takenlijst op het hoogste niveau laadt niet meer automatisch alle taken die gedaan moeten worden. Als er op “Takenlijst” geklikt wordt, zal er eerst een actie geselecteerd moeten worden voordat de taken getoond worden. Op die manier wordt er eerst gefilterd, waardoor minder grote hoeveelheden taken in één keer geladen moeten worden. Het is nog steeds mogelijk om op “Alle” taken te zoeken.

1. Verzuimmelding Overzicht

Het “Informatie”-tabblad in het verzuimmelding overzicht op debiteurniveau (Accountants) / hoogste niveau (Business) zorgde voor een trager systeem. Met deze update zal voortaan eerst het tabblad “Data” geladen worden. Indien gewenst kan daarna alsnog het “Informatie”-tabblad geopend worden:

'In geval van nood' gegevens importeren

Met de update van gisteravond is het nu mogelijk om 'in geval van nood' gegevens te importeren, updaten en exporteren.

Numbees overal

Je hebt misschien al een paar Numbees gezien in Nmbrs, en in de afgelopen update hebben we ze op drie nieuwe plekken toegevoegd.

De Salary Numbee is toegevoegd aan het Nieuwe Medewerker mutatieformulier en 'Medewerker kopiëren' en de Wage Code Numbee is ook toegevoegd aan 'Medewerker kopiëren'.

Contactpersoon Types

Met de update van donderdag 11-10-2018 zal er nieuwe pagina gelanceerd worden met contactpersonen waarbij we het eigenaarschap van de omgeving veranderen. Dit betekent dat er vanaf volgende week twee eigenaren binnen Nmbrs gedefinieerd kunnen worden; de applicatiebeheerder en de wettelijke eigenaar.
Daarnaast zullen er nieuwe contacten toegevoegd kunnen worden:

• Functionaris Gegevensbescherming (DPO)
• Financieel contactpersoon
• Support contactpersoon
• Sales contactpersoon
• Technisch beheerder

Deze zeven contacttypes hebben toegang tot “Mijn Account”, waarbij voor elk van de genoemde types een persoon aangewezen kan worden en daaraan een login kan koppelen. Afhankelijk van het contacttype zal die persoon bepaalde rechten binnen het systeem hebben. Met de update van 11-10-2018 zal een artikel met meer informatie gepubliceerd worden.

Bugs

Onbekende fout in overzichten

Verschillende overzichten gaven de opmerking 'onbekende fout' of 'unknown error' wanneer dit weergeven moest worden in de omgeving. Deze melding ontstaat niet meer voor de volgende overzichten:

• Medewerker uren & salaris
  • Bedrijf salarisinstellingen
  • Auto van de zaak (Toplevel)

Medewerkers in download Loonstaat (Jaarwerk)

De download van de Loonstaat in het Jaarwerk bevatte slechts een deel van de medewerkers. Na deze update worden weer alle medewerkers in dat specifieke jaar in de download van het jaarwerkdocument Loonstaat opgenomen.

Bekende problemen

[Run] Knop 'doorgaan' mist bij runnen vanuit workflow

Dit bekende probleem is middels deze update opgelost: https://support.nmbrs.nl/hc/nl/articles/115002825232

[Salarisdocumenten jaarwerk] Loonstaat - download alle PDF onvolledig

Dit bekende probleem is middels deze update opgelost: https://support.nmbrs.nl/hc/nl/articles/360006870092

[Overzichten] 'unknown error' bij tonen van overzicht Medewerker uren & salaris

Dit bekende probleem is middels deze update opgelost: https://support.nmbrs.nl/hc/nl/articles/360006870092