Update NL 01-10-2020

Zojuist is de update van 01-10-2020 afgerond. 

Aankondiging

Importbestand krijgt een nieuwe kolom voor salaristabelpercentages (min-max)

Bij de volgende update zal het importbestand een kolom voor salaristabelpercentages bevatten, zodat gebruikers die met een min-max salaristabel werken eenvoudig het salarispercentage voor alle medewerkers in één keer kunnen instellen.

Beta-functionaliteit

Meerdere dienstverbanden

Het is vanaf nu mogelijk om voor een werknemer meerdere dienstverbanden te creëren (meer dan de huidige twee). Dit zal de huidige DVB2-methode vervangen.

We zullen deze functionaliteit eerst zichtbaar maken voor sommige klanten. Als alles in orde is zullen we deze voor iedereen beschikbaar stellen.

Nieuwe functionaliteiten

API: [v3] EmployeeDocument_UploadDocumentFull

Er is een nieuwe API-call gecreëerd om documenten te uploaden. Hij kan worden gebruikt in plaats van EmployeeDocument_UploadDocument.
Er zijn 4 nieuwe velden toegevoegd: DocumentNumber, Description, ValidFrom en ValidUntil.

Nieuwe mogelijkheden voor de Zuivelindustriebranche

We hebben twee nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd voor de brancheberekeningen van de zuivelindustrie. Voor de jaarbrancheregeling hebben we een rekenmethode gemaakt die specifiek toegesneden is op de zuivelindustrie. Voor de periodebrancheregelingen hebben we de optie toegevoegd om te rekenen met het variabele loon van het voorgaande jaar.

Verbeteringen

Signaal wordt verzonden wanneer account is vergrendeld

Wanneer een gebruiker probeert in te loggen en voor de derde keer het (verkeerde) wachtwoord invoert, wordt het account vergrendeld. Om veiligheidsredenen wordt het aantal minuten dat aangeeft hoelang het gebruikersaccount is vergrendeld, niet weergegeven. Vanaf nu wordt er echter een e-mail naar het geverifieerde e-mailadres gestuurd, waarin staat dat het account x minuten vergrendeld is en dat men daarna normaal kan inloggen of het wachtwoord opnieuw kan instellen.

Bestandsbeheer: toegestane extensies

Voorheen was het mogelijk om elke gewenste bestandsextensie te uploaden naar Bestandsbeheer. Dit is gewijzigd naar de standaardinstelling in Nmbrs, die alleen bepaalde bestandsextensies toestaat.

Bestandsbeheer: voorbeeldweergave geblokkeerd

Voorheen stond het Bestandsbeheer de voorbeeldweergave van een bestand toe, zonder het te hoeven downloaden. Hoewel dit een goede functionaliteit was, werd tijdens een beveiligingstest ontdekt dat dit een mogelijke manier was voor een kwaadwillende gebruiker om informatie over andere gebruikers te verkrijgen. Daarom hebben we besloten om deze functie te blokkeren, wat betekent dat de gebruiker het bestand vanaf nu moet downloaden als hij het wil inzien.

Selecteren van CAO-model

Als je een CAO-model op bedrijfsniveau wilt selecteren is de lijst erg lang. Daarom is het dropdownmenu nu doorzoekbaar. Verder hebben we het onmogelijk gemaakt om een eigen CAO-model én een systeem CAO-model in hetzelfde bedrijf actief te hebben staan.

Pinkweb endpoint

We hebben de validatie van het Pinkweb endpoint verbeterd en genereren nu meer algemene foutmeldingen, zodat een eventuele hacker daar geen bruikbare informatie uit kan destilleren.

Opgeloste bugs

Persoonlijke informatie: Titel toevoegen lukt niet

De popup om titels toe te voegen kwam buiten het schermbereik terecht, maar is nu weer zichtbaar.

Import: updaten van medewerkers op bedrijfsniveau leidt tot fouten

Wanneer gebruikers probeerden om op bedrijfsniveau werknemersinformatie te updaten zonder contractdetails, dan kregen ze een algemene foutmelding. Dit is verholpen.

Import: updaten medewerkers veroorzaakt ten onrechte correctierun

Wanneer gebruikers werknemersinformatie bijwerkten, dan werd het werknemersnummer dat als identificatie in het updatebestand wordt gebruikt gezien als een wijziging van de persoonlijke gegevens van de werknemer, zelfs als alle andere kolommen met persoonlijke gegevens leeg waren. Dit veroorzaakte een correctierun. Ook dit is verholpen.

Loonaangifte XML Converter: ontbrekende waarden in output

Na het converteren van een loonaangifte-XML-bestand met onze Converter bevatte het outputbestand geen waarden voor CodeBepTd (contract voor bepaalde of onbepaalde tijd) en CodeAard (code aard arbeidsverhouding). Dit is nu wel het geval.

HR-workflows niet bruikbaar in demo-omgeving

Wanneer free trial gebruikers hun demo-omgeving openden toonden alle dashlets met betrekking tot de HR-workflows het pictogram 'onder constructie', ook al waren de HR-workflows actief. Opgelost!

Opmerkingen