Meerdere Dienstverbanden

Het is in Visma Nmbrs mogelijk om voor een werknemer meerdere dienstverbanden te verwerken, bijvoorbeeld als een werknemer verschillende functies heeft met voor elke functie een ander salaris.  Binnen het bedrijf worden hiervoor dan twee medewerkers aangemaakt en de dienstverbanden zullen ook afzonderlijk meegenomen worden in de loonaangifte. 

Let op: ook bij de Meerdere Dienstverbanden functie zal bovenaan de loonstrook de volgende melding worden getoond: "Let op: deze loonstrook is ongeldig omdat de hoofd medewerker berekening ontbreekt. Om de hoofd medewerker berekening te maken maakt u een run." Dit zal in een later stadium worden opgelost.

Hoe kun je voor een medewerker meerdere dienstverbanden aanmaken?

Selecteer de werknemer waarvoor je een nieuw dienstverband wil aanmaken of, als de werknemer al meerdere dienstverbanden heeft, selecteer één van de werknemers binnen dezelfde dienstverbandgroep. Op het tabblad ‘Wizard’ kun je een nieuw dienstverband aanmaken voor de medewerker door op de optie ‘dubbel dienstverband’ te klikken. Vervolgens start een wizard, waarin de contract-, rooster- en salarisgegevens van de werknemer kunnen worden ingevoerd. Nadat de wizard wordt opgeslagen wordt een nieuwe werknemer aangemaakt.

meerdere_dienstverbanden.png

Als het voor deze werknemer de eerste keer is dat er meerdere dienstverbanden worden aangemaakt, dan zal voor deze werknemer een dienstverbandgroep worden gecreëerd. Zowel de oorspronkelijke medewerker als de nieuwe medewerker zullen toegevoegd worden aan deze groep. Achter de naam van de werknemers binnen de groep zal een # verschijnen met daarachter een nummer dat aangeeft in welke volgorde ze zijn toegevoegd aan de groep. Achter de naam van de oorspronkelijk medewerker zal zodoende #1 verschijnen, om aan te geven dat dit de oorspronkelijke medewerker is. Achter de naam van de nieuwe medewerker zal #2 toegevoegd worden. Voor elke medewerker die hierna aan de dienstverbandgroep wordt toegevoegd zal eveneens een # verschijnen met daarachter een nummer dat aangeeft om welke dienstverband het gaat. Aan de nieuwe werknemers zal ook automatisch een nieuw personeelsnummer en nummer inkomstenverhouding worden toegekend.

De werknemers in de dienstverbandgroep onderscheiden zich van de gewone werknemers doordat:

 • het dashlet loonheffingen van alle medewerkers binnen de groep is gekoppeld;
 • het dashlet personalia van alle werknemers binnen de groep is gekoppeld;
 • zowel bij de berekening voor de loonheffing als de werknemersverzekeringen rekening wordt gehouden met alle werknemers binnen de groep.

Elke werknemer binnen de dienstverbandgroep kan op elk moment uit dienst gemeld worden, zonder dat dit invloed heeft op de andere werknemers binnen de groep. Het is dus mogelijk om de oorspronkelijke medewerker uit dienst te melden en de werknemers die later zijn toegevoegd aan de dienstverbandgroep gewoon te blijven verwerken.

Medewerkerlogin

Voor elk dienstverband wordt een nieuwe werknemer aangemaakt en voor elke werknemer dient een nieuwe (aparte) login aangemaakt te worden. Als de werknemer is ingelogd met één van zijn profielen, dan kan hij eenvoudig van profiel wisselen door in de linkerbovenhoek op 'Wissel van profiel' te klikken.

Correcties

Als je voor 1 medewerker een correctie dient door te voeren, dan dienen alle medewerkers meegenomen te worden in de correctierun. Aangezien zowel de werkgeverslasten als de loonheffingen berekend worden voor alle medewerkers kunnen deze niet afzonderlijk van elkaar berekend worden.

 

Een medewerker overzetten van dubbel dienstverband (DVB2) naar meerdere dienstverbanden.

Als voor een werknemer al gebruik wordt gemaakt van een dubbel dienstverband (DVB2), dan kan je hier geen meerdere dienstverband aan toevoegen, wel kunnen deze overgezet worden naar de nieuwe manier van verwerken. Van de meerdere dienstverbanden functionaliteit kan alleen gebruik gemaakt worden als er voor een medewerker nog niet eerder gebruik is gemaakt van een DVB2. 

Mocht er wel al gebruik zijn gemaakt van een DVB2 voor de betreffende werknemer, dan dient er om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit een nieuwe werknemer te worden aangemaakt voor zowel het hoofd- als het tweede dienstverband. Op basis van de nieuwe werknemer kan er dan een dienstverbandgroep worden aangemaakt 'meerdere dienstverbanden'. Voor de nieuwe werknemer dient het ikv te worden opgehoogd. De periodes die al zijn verstuurd met de loonaangifte dienen dan eveneens gecorrigeerd te worden doormiddel van een intrekking. 

 1. Maak een nieuwe medewerker aan.
 2. Maak een nieuwe medewerker aan via de optie 'Meerdere dienstverbanden'. Hierdoor zal er een nieuwe groep aangemaakt worden die de oorspronkelijke medewerker (#1) en de zojuist aangemaakt medewerker (#2) bevat. Gefeliciteerd! Je hebt nu een dienstverbandgroep aangemaakt.
 3. Als je dit halverwege het jaar aanpast, dan kan het nodig zijn om loongegevens over te zetten van de oude DVB2-werknemer naar de nieuwe werknemer in de dienstverbandgroep. Deze gegevens kunnen met de volgende stappen worden overgezet:

  Het opgebouwde saldo voor de reserveringen kan op de volgende manier overgezet worden van de DVB2-werknemer die uit dienst is gemeld naar de nieuwe medewerker in de dienstverbandgroep:

  1. Het saldo van reservering 1 kan naar de nieuwe medewerker worden overgezet door gebruik te maken van looncode 7712 | Invoer Saldo Reservering 1.
  2. Het saldo van reservering 2kan naar de nieuwe medewerker worden overgezet door gebruik te maken van looncode 7712 | Invoer Saldo Reservering 2.
  3. Het saldo van reservering 3 kan naar de nieuwe medewerker worden overgezet door gebruik te maken van looncode 7713 | Invoer Saldo Reservering 3.
  4. Het saldo van reservering 4 kan naar de nieuwe medewerker worden overgezet door gebruik te maken van looncode 7714 | Invoer Saldo Reservering 4.
 4. Het verlofsaldo kan op de volgende manier worden overgezet van de oude DVB2-medewerker naar de nieuwe medewerker:
  1. Het verlofsaldo van verlofgroep 1 kan overgezet worden door gebruik te maken van looncode 9984 | Invoer Verlofuren (vorig jaar) saldo 1.
  2. Het verlofsaldo van verlofgroep 2 kan overgezet worden door gebruik te maken van looncode 9985 | Invoer Verlofuren (vorig jaar) saldo 2.
  3. Het verlofsaldo van verlofgroep 3 kan overgezet worden door gebruik te maken van looncode 9986 | Invoer Verlofuren (vorig jaar) saldo 3.
  4. Het verlofsaldo van verlofgroep 4 kan overgezet worden door gebruik te maken van looncode 9987 | Invoer Verlofuren (vorig jaar) saldo 4.
 5. Voor het overzetten van het cumulatieve SV-loon kan gebruik gemaakt worden van looncode 8961 | Correctie SVW loon (gaat niet mee in de loonaangifte).          
 1.  

 

Opmerkingen