Update NL 05-11-2020

Zojuist is de update van 05-11-2020 afgerond. 

Beta functionaliteit

Twinfield: OpenID Connect authenticatie

Twinfield implementeert 'OpenID Connect' voor het verstrekken van identiteitsinformatie en het OAuth 2.0-protocol voor authenticatie. We zullen deze nieuwe authenticatie in eerste instantie naar een beperkt aantal klanten uitrollen, om er zeker van te zijn dat alles correct functioneert.

Op 30 november zullen wij dit naar al onze klanten uitrollen. Na deze aanpassing, dienen de bestaande Twinfield accounts opnieuw geautoriseerd te worden. De huidige accounts (inclusief de mappings met de bedrijven) zullen blijven bestaan, maar dienen opnieuw geautoriseerd te worden door middel van de Twinfield login gegevens. Hoe je dit kan doen leggen we uit in dit artikel: Twinfield integratie

 

Verbeteringen

Nieuwe Look & Feel Nmbrs Header + Sandbox

In deze update zijn er enkele look & feel verbeteringen doorgevoerd. Lees alles over deze wijziging in het volgende nieuwsbericht: Nieuwe Look & Feel Nmbrs Header + Sandbox

HR Workflow-instellingen gebruiksvriendelijker

De optie 'Specifieke gebruiker' in de HR Workflow-instellingen was voor iedereen moeilijk te begrijpen (toegegeven, zelfs voor ons). Om meer inzichtelijk te maken welke optie je kiest hebben we de optie 'Specifieke gebruiker' toegevoegd aan het dropdownmenu voor de toegewezen persoon. Bij het selecteren van 'Specifieke gebruiker' zal een nieuw dropdownmenu verschijnen, waarin die feitelijke specifieke gebruiker moet worden geselecteerd.

Dashletoverzicht: Extra uren / dagen

Het dashlet Extra uren / dagen toont nu ook de vaste uren en dagen.

Berekening Transitievergoeding: uurloners

Voor uurloners werd het salaris voor de transitievergoeding berekend op basis van looncode 1000, maar bij de berekening dient te worden uitgegaan van het gemiddelde aantal uren in het afgelopen jaar, vermenigvuldigd met het huidige uurloon. Dus in plaats van de waarde op looncode 1000 gedeeld door het aantal perioden te gebruiken, wordt vanaf nu het gemiddelde aantal uren per periode met het huidige uurloon vermenigvuldigd.

Berekening Transitievergoeding: werknemers jonger dan 18 jaar

We ondersteunen nu de berekening van de transitievergoeding voor werknemers jonger dan 18 jaar. Is een werknemer jonger dan 18 jaar en werkte hij minder dan 12 uur per week, dan berekenen we de transitievergoeding niet.

Urenreservering: Herreken bij uitbetalen iedere periode

Bij het aanmaken van een nieuwe urenreservering is de instelling 'Herreken bij uitbetalen iedere periode' vanaf nu standaard aangevinkt.

Standaardinstelling voor bedrijfs- en urenreservering 'Herreken bij uitbetalen iedere periode'

Indien de nieuwe instelling 'Herreken bij uitbetalen iedere periode' geactiveerd wordt in de urenreservering van een standaardbedrijf, dan wordt deze instelling vanaf nu ook gekopieerd tijdens het aanmaken van een nieuw bedrijf op basis van dat standaardbedrijf.

Background Task Framework: verbeteringen in snelheid

Met de update van vorige week hebben we de backend-bewerkingen verbeterd. Met deze update zullen we de front-end operaties verbeteren, wat betekent dat het weergeven van de resultaten veel efficiënter zal worden afgehandeld. We verwachten een grote positieve impact op middelgrote klanten bij het openen van salarisdocumenten, rapporten, interactieve loonstrook, het uitvoeren van cheques enz. (Eigenlijk alles wat onder het 'background task framework' draait).

Signaal mutatieformulier: debiteur / bedrijfstoken $$$ bedrijf $$$ toegevoegd

We hebben een bedrijfstoken toegevoegd in de e-mailsjablonen van de signalen voor de mutatieformulieren.

[Beveiliging] Signaal na wijzigen van wachtwoord

Om het hacken van gebruikersaccounts te voorkomen ontvangt een gebruiker vanaf nu een bevestigingsmail zodra het wachtwoord is gewijzigd.

Opgeloste bugs

Verloonde uren voor 4-wekenbedrijven

Het jaar 2020 heeft 53 weken. Voor 4-wekenbedrijven werd de 53ste week wel in de uitbetaling meegenomen, maar niet in de verloonde uren. Na de update worden de verloonde uren van de 53ste week opgeteld bij het totale aantal verloonde uren voor periode 13.

Pensioenexport: A&O services

In de pensioenexport voor A&O Services werd standaard het land van een werknemer opgenomen. Dat is echter alleen nodig als de werknemer niet in Nederland woont, dus hebben we dit aangepast.

Runcontrolemelding: dubbel BSN

Soms werd een runcontrolemelding m.b.t. een dubbel BSN getoond als dat niet nodig was. Dit is opgelost.

Signalen: dashboard met verzonden signalen toont onjuist datumformaat

We toonden verschillende datumnotaties op het dashboard verzonden signalen. Dit is opgelost.

Gebruikersnaam in Nmbrs Community overschreven bij inloggen met SSO

Indien je de SSO van de Nmbrs-applicatie gebruikte om in te loggen in de Nmbrs Community (community.nmbrs.com), dan werd de gebruikersnaam overschreven met het e-mailadres. Dit is niet meer het geval.

Debiteurbeheer: 'Oops'-pagina bij filteren op tag 'Geen'

Het was niet mogelijk om te filteren op de 'Geen'-tag, maar dit is opgelost.

Overzicht naam en adres: voorvoegsel van partner tweemaal getoond

Als de partnernaam een voorvoegsel had, dan werd dit in het rapport twee keer aan de volledige naam toegevoegd. Dit is verholpen.

Opmerkingen