Pensioen aanlevering aan Capgemini (detailhandel) nog niet mogelijk (opgelost 11-02-2021)

Wat?
Momenteel is het nog niet mogelijk om een pensioen export aan te leveren aan Capgemini. De aanlevering vanuit Nmbrs zal gaan op basis van het leveranciersnummer, welke wij nog moeten ontvangen vanuit Capgemini. Hierdoor is het nog niet mogelijk om een export klaar te zetten. Wanneer je de pensioen export nu aanlevert, zal deze niet aankomen. 

Wel kan je bij de bedrijven waarvoor je aan wilt leveren aan Capgemini alvast de export instellingen klaar zetten. 

Wie?
Dit geldt voor iedereen die gebruik maakt van een detailhandel branche waarvoor de aanlevering vanaf 2021 aan Capgemini gedaan dient te worden.

Impact?
Medium.

Workaround?
Er is geen work around beschikbaar. Wij zijn afhankelijk van de aanpassing welke het pensioenfonds moet doorvoeren. Hierna zal het mogelijk zijn om de export aan te maken en aan te leveren.

Opmerkingen

 • Avatar
  Bart Lange

  28/01 Update Capgemini verwacht eind volgende week de aanpassingen aan hun kant klaar te hebben. Daarna zal het (pas) mogelijk zijn de pensioenaangifte aan te maken en in te zenden.

 • Avatar
  Mauro Boxhoorn

  11/02 Update: Vanaf vandaag is het mogelijk de pensioen export voor de detailhandel branches aan te leveren middels de export instellingen Capegemini.
  Wanneer je een het export bestand al aangemaakt hebt voor vandaag zal je deze eerst moeten verwijderen en opnieuw aan moeten maken voor een juiste aanlevering.