Reiskosten per dag (kantoordagen)

Vanaf 2021 zal het vaker voorkomen dat medewerkers niet meer de gehele maand naar kantoor komen maar slechts een aantal dagen per week / maand. Daarnaast mag je de reiskostenvergoeding niet meer onbelast aan de medewerkers uitbetalen (t.z.t.) als ze de desbetreffende dagen niet vanuit kantoor werken maar vanuit huis. 

Om dit op te lossen is er een nieuwe optie in Nmbrs gebouwd die een bedrag berekent op basis van een kantoordag. In dit artikel lees je hoe dit in zijn werk gaat. 

Staffel kilometer vergoeding op basis van kantoordagen medewerker

Voor de staffel kilometervergoeding is een nieuwe optie toegevoegd die gebaseerd is 'op basis van kantoordagen medewerker'. 

mceclip0.png

De staffel die naar voren komt als er gebruik wordt gemaakt van de optie 'op basis van kantoordagen medewerker' is een staffel per kantoordag. De afstand die je hier invoert is gebaseerd op een dubbele reis (van huis naar kantoor en weer terug) en het bedrag dat je hier invult is het bedrag dat de medewerker per dag voor die afstand krijgt. 

mceclip1.png

Voorbeeld:
Reisafstand huis-werk-huis:  40 kilometer
Bedrag per kantoor dag:       30 euro

Berekende kilometers op basis van kantoordagen medewerker

De nieuwe optie 'op basis van kantoordagen medewerker' voor de berekeningsmethode 'op basis van berekende km' leidt ertoe dat de afstand die de medewerker op een dag reist naar zijn werk (en weer terug) wordt vermenigvuldigd met de prijs per kilometer. Je krijgt dan een bedrag per kantoordag.

mceclip0.png

Voorbeeld:
Reisafstand huis-werk-huis: 100 kilometer
Prijs per KM:                         0,19 cent
Bedrag per kantoordag:       19 euro

Reisafstand op medewerkersniveau

Op medewerkersniveau zie je de reisafstand per kantoordag en het bedrag dat per kantoordag wordt uitbetaald. 

mceclip3.png
(Bovenstaande reisafstand is een dubbele reisafstand)

Daarnaast is het mogelijk om in de dropdown lijst te kiezen voor een handmatig bedrag per kantoordag. Hiervoor dien je de tweede optie te gebruiken. 

 

Urencode kantoordagen

Er is een nieuwe uren- / looncode toegevoegd die werkt op basis van (kantoor-)dagen. Dit is uren- / looncode:

  • Urencode 8001 | Kantoordagen
  • Looncode 5156 | Reiskostenvergoeding Kantoordagen

mceclip5.png

Als je het aantal dagen dat de medewerker in de betreffende periode naar kantoor is gegaan invoert op deze code, dan zullen deze dagen automatisch vermenigvuldigd worden met de berekende waarde per kantoordag. 

mceclip6.png

 

Opmerkingen