Update NL 04-03-2021

Zojuist is de update van 04-03-2021 afgerond. 

Nieuwe functionaliteit

Rapporten Verlofoverzicht

Via de API zijn nieuwe rapporten voor verlofoverzicht beschikbaar. Dat is een grote verbetering voor klanten die verlofgegevens uit Nmbrs moeten halen. In plaats van de call Leave_GetList van de Employee Service kunnen de volgende nieuwe calls van de Report Service worden gebruikt, die veel efficiënter zijn:

  • Reports_Accountant_Debtor_EmployeeStatutoryLeave_Background
  • Reports_Accountant_Company_EmployeeStatutoryLeave_Background

Verbeteringen

Mobiele app (nieuwste versie): leeftijd verwijderd bij verjaardagen

Het is niet nodig om de werkelijke leeftijd van de werknemers op te nemen bij het weergeven van de verjaardagen. Daarom hebben we deze informatie verwijderd.

Mobiele app: mechanisme om update af te dwingen

We hebben een mechanisme gelanceerd om te voorkomen dat mensen de app gebruiken totdat ze deze updaten naar een bepaalde versie. Hierdoor kunnen we in de toekomst een minimale versie definiëren die we ondersteunen, wat een veiligere en up-to-date mobiele app voor iedereen betekent.

Offline Converter: rijen in importbestand vergrendeld

Net als bij alle andere exportfunctionaliteiten worden de bovenste twee rijen in het importbestand dat in de Offline Converter is gemaakt nu standaard vergrendeld. Omdat ze niet meer kunnen worden bewerkt voorkomt dit latere fouten bij het importeren.

Offline Converter: documenten zichtbaar voor medewerker

We hebben een optie toegevoegd in de Documentconverter om aan te geven of de bestanden die je importeert zichtbaar moeten zijn voor de medewekers of niet.

Pinkweb

Bij het versturen van een loonaangifte naar Pinkweb kan het gebeuren dat Pinkweb op dat moment niet bereikbaar is (bijvoorbeeld vanwege onderhoud). Met dit scenario hield de integratie geen rekening.
Vanaf nu proberen we, als dit optreedt, een uur later opnieuw te verzenden. Na 24 vergeefse pogingen veranderen we de status van de loonaangifte in Nmbrs naar een fout met de melding: "We konden geen verbinding maken met Pinkweb binnen 24 uur."

Opgeloste bugs

Mobiele app: meerdere TouchID's in iOS

In iOS kon worden gevraagd om TouchID meerdere keren te gebruiken in plaats van slechts één keer. Dat is na deze update niet meer het geval.

Mobiele app: jaaropgave niet zichtbaar

In sommige specifieke gevallen werd het jaaroverzicht niet getoond zoals zou moeten. Dit is nu opgelost.

XML-converter: fout met knop 'Nieuwe upload'

De knop voor een nieuwe upload in de XML-converter werkte niet. Nu leidt deze weer terug, zoals zou moeten.

Importfout leidt tot slechte gebruikerservaring

Als een import een fout veroorzaakte en mislukte, dan werd het onderdeel om het importbestand te uploaden weliswaar nog steeds weergegeven maar werkte niet meer, wat betekende dat de gebruiker toch terug moest om de nieuwe upload te starten. Dit is opgelost: de fout verschijnt nu i.c.m. de 'terug'-pijl en de uploadcomponent wordt niet meer op die pagina getoond.

Offline Converter: valse negatieven

De Documentconverter gaf een aantal vals-negatieve meldingen. Dit gebeurt nu niet meer.

Offline Converter: documenten van slechts één medewerker

Met de Documentconverter was het niet mogelijk om de bestanden van slechts één medewerker te importeren: in dat geval werden de documenten van alle medewerkers in het bedrijf geïmporteerd. Dat is nu opgelost.

Niet mogelijk om teken '*' te gebruiken in Twinfield-instellingen

Vanwege een validatie die we enkele weken geleden hebben geïntroduceerd, was het niet meer mogelijk om de asterisk (*) in de dimensies 1, 2 en 3 te gebruiken. Nu is dit weer mogelijk.

Correcties na verwijderen adres

Het verwijderen van een adres van een medewerker kon leiden tot correcties in voorgaande jaren. Dat is nu opgelost.

Opmerkingen