Update NL 05-12-2018

Zojuist is de update van woensdag 05-12-2018 afgerond. Met deze update hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd.

Verbeteringen / nieuwe features

Jaarwissel & interactieve loonstrook beschikbaar (2019)

Het is vanaf nu mogelijk om de jaarwissel (2018-2019) uit te voeren en de interactieve loonstrook voor 2019 te bekijken. Omdat de cijfers van de belastingdienst nog niet definitief zijn is het echter nog niet mogelijk om een run uit te voeren in 2019.
Voor meer informatie over de aanpassingen in 2019 of de jaarwissel, zie de volgende artikelen:

Twee nieuwe API calls

Reservations_GetList (Employee Service)
Vanaf nu is het mogelijk de reserveringen, die ingesteld zijn op medewerkerniveau, op te halen via de API.

SalaryDocuments_GetSEPA_Tax (Company Service)
Met deze API call is het mogelijk de SEPA van de loonaangifte op te halen via de API.

Kijk voor meer informatie bij de API Update Notes.

Verstrekkingen

Het verstrekkingen dashlet heeft nu een zoekfuntie voor de velden 'Type' en 'Item'.

Verdeling van de opbouw tussen tabel en BT-inhouding bij 30% regeling

De verdeling van de opbouw tussen tabel en BT-inhouding bij de 30% regeling is met deze update aangepast. Voortaan wordt de totale waarde van de tabel-inhouding eerst bepaald, waarna het resterende deel gebruikt wordt om de grondslag van de BT-inhouding te verlagen.

Bugs

Medewerkers gemarkeerd met status in-actief

Wanneer medewerkers werden aangemaakt via de API was het mogelijk dat zij de status 'in-actief' hadden. Wij hebben de status weer naar de juiste status aangepast en een aanpassing doorgevoerd waardoor dit niet meer voor kan komen.

'Security Exception' foutmelding bij het doen van runaanvraag

Het kon voorkomen dat er een foutmelding met 'security exception' getoond werd bij het doen van een runaanvraag. Met deze update hebben we dit probleem opgelost.

Dashboard Verzuim

De kolom 'Langer' in het dashboard verzuim liet de verzuimuren in sommige gevallen in de kolom ´Langer´ zien als de medewerker maar 1 maand ziek was. Ook moesten medewerkers die langer dan een maand ziek waren in de langer kolom weergeven worden en niet in de kolom ´Tot maand´ blijven staan. Met deze update hebben we dit probleem opgelost.

Pensioen export en loonaangifte meermaals verstuurd

De pensioen exports (voor Centric, APG, AZL en AGH) en de loonaangiftes werden meermaals verstuurd. Met deze update is dit issue opgelost.

Document converter - API error

Na een wijziging van TLS 1.0 naar TLS 1.2 voor onze integraties kregen gebruikers van de document converter een API error te zien. Met de update van deze week is TLS 1.2 ook doorgevoerd voor de document converter.

Loonaangfite XML converter - straatnamen worden niet geconverteerd

Naar aanleiding van een kolomnaamswijziging in het import template, kon de Loonaangifte XML converter geen straatnamen meer converteren. Dit is verholpen.

Bekende problemen

Unknown error naar Cash

Bij het verzenden van de journaalposten naar Cash werd er een Unknown Error getoond. Dit probleem is verholpen met de update van vanavond.

Wisselen tussen bedrijven voor klantlogins

Wanneer een klantlogin wisselde tussen bedrijven, werd de pagina niet ververst. Na de update van vanavond zal de pagina weer gelijk de juiste informatie tonen wanneer er tussen bedrijven wordt gewisseld.