Update NL 27-05-2021

Zojuist is de update van 27-05-2021 afgerond. 

Nieuwe functionaliteit

[API] Nieuwe call beschikbaar: Contract_Update

In de Nmbrs webapp is het al mogelijk om contracten aan te passen. Nu is die functionaliteit ook beschikbaar via de API. In plaats van contracten te verwijderen en nieuwe contracten aan te maken, is het mogelijk geworden om een specifiek contract bij te werken.

Verbeteringen

Make-over voor Wizard nieuwe medewerker

Een greep uit de verbeteringen die we hebben aangebracht:

  • De ‘Wizard nieuwe medewerker’ kan worden gebruikt voor de types Sollicitant, Nieuwe medewerker, Loondienst en Extern.
  • De interface is gebaseerd op een nieuwe technologie en is gebruiksvriendelijker geworden; zo worden waarschuwingen en verplichte velden pas zichtbaar en/of rood in geval van een fout.
  • Afhankelijk van het type werknemer zijn bepaalde velden vereist.
  • Bij het wisselen van type wordt de reeds ingevulde informatie onthouden.
  • De ‘Wizard nieuwe medewerker’ is vanuit het linker menu gekoppeld aan de Medewerkerslijst. Als één type werknemer en één bedrijf is geselecteerd in de Medewerkerslijst, dan wordt het juiste type onmiddellijk geselecteerd in de wizard.

Overzicht van alle te ontwikkelen productfeedback

Om transparanter te maken welke productfeedback-onderwerpen worden ontwikkeld, hebben we een grote lijst gemaakt van alle feedback die in uitvoering / in ontwikkeling is op de Community. Bekijk de lijst hier.

.png-extensie toegestaan voor favicons

Natuurlijk houden we van onze eigen Visma Nmbrs-favicon (pagina-icoon), maar als je deze wilt wijzigen, is het nu gemakkelijker om dat te doen. Omdat browsers nu ook de .png-extensie voor de favicon ondersteunen, hebben we die optie toegevoegd.

Zoek, sorteer en filter documenten

We hebben via onze Community heel wat wensen ontvangen om de bruikbaarheid van de documentfunctie te verbeteren. Een van de kleinere verbeteringen die we al konden doorvoeren, is het zoeken, sorteren en filteren op alle niveaus mogelijk te maken, zoals gevraagd in deze, deze and deze wens.

De komende tijd gaan we door met het verbeteren van de functionaliteit van de (ondertekende) documenten.

Bedrijfsnaam in e-mail voor taakactivering

Vanwege deze wens hebben we de bedrijfsnaam als token toegevoegd aan het systeem-e-mailsjabloon dat een gebruiker ontvangt wanneer een taak voor hem / haar is geactiveerd.

Loonaangifte: controle combinatie BSN / volgnr. IKV

In september 2020 was reeds een controle toegevoegd om te valideren of een combinatie van Burgerservicenummer (BSN) en volgnr. IKV maar één keer wordt gebruikt binnen een bedrijf.

Met de update van vanavond hebben we ook een controle toegevoegd voor het geval dat er een loonaangifte wordt aangemaakt die correcties bevat. Voor de correcties vergelijken we het SV-loon in het collectieve deel met de som voor alle werknemers (combinaties BSN en volgnr. IKV) die eerder naar de Belastingdienst is gestuurd. Bij een geconstateerde inconsistentie krijgt de loonaangifte een waarschuwing:

"Het collectieve loon voor de sociale verzekeringen en de ingehouden loonheffingen in de loonaangifte komen niet overeen met de gegevens die eerder zijn verstuurd voor de periode."

Deze waarschuwing kan worden opgelost door een intrekking toe te voegen aan de loonaangifte. Zolang de waarschuwing niet is opgelost is het niet mogelijk om de loonaangifte naar de Belastingdienst te sturen.

In aanvulling hierop is, op bedrijfsniveau, een overzicht beschikbaar gesteld dat per periode bijhoudt welke combinaties BSN en volgnr. IKV reeds naar de Belastingdienst gestuurd zijn: 'Rapport Combinatie BSN en IKV'. Dit overzicht kan gebruikt worden om, in geval van een waarschuwing in de loonaangifte, te achterhalen voor welke werknemer een intrekking gedaan dient te worden om die waarschuwing op te lossen.

Zie dit artikel voor meer informatie over deze functionaliteit.

Pinkweb: extra validatie bij verzenden

We hebben een extra validatie toegevoegd aan het versturen van de loonaangifte naar Pinkweb: we kijken vanaf nu of we het bestand niet eerder hebben opgestuurd.

Opgeloste bugs

[API] List_GetAll retourneert geen bijbehorende debiteuren

Nu retourneert de call List_GetAll op debiteurniveau weer de debiteur die is gekoppeld aan de bedrijfslogins, zoals voorheen het geval was.

Looncode 3304 | Aantal kilometer (input 5150 en 5161)

Looncode 3304 splitst de reiskostenvergoeding op over twee looncodes:

  • looncode 5150 (netto component)
  • looncode 5161 (bruto component)

De berekening voor het netto deel (looncode 5150) klopte niet, maar dit hebben we nu (eindelijk) opgelost.

Proforma i.c.m. reserveringen default medewerker

Indien je een nieuwe proforma maakte o.b.v. een default medewerker waarbij de reserveringen zijn uitgeschakeld, dan waren deze toch actief voor de proforma-medewerker. Nu zijn alleen de actieve reserveringen ook actief bij de proforma medewerker.

Opmerkingen