Update NL 10-01-2019

Zojuist is de update van donderdag 10-01-2019 afgerond. Hieronder tref je een overzicht van de opgeloste bugs, verbeteringen en bekende problemen welke zijn verholpen.

Aankondiging

Functionaliteit Actief/In-actief in medewerkerslijst

Binnenkort zal de functionaliteit Actief/ In-actief verbeterd worden om meer duidelijkheid te creëren. Alle feiten op een rij:

  1. De optie Actief/Inactief wordt verplaatst naar 'Medewerker Beheer' op masterlevel, waarbij deze status niet meer aanwezig zal zijn in de medewerkerlijst. De betekenis hiervan zal gelijk blijven. Een medewerker met de status actief is zichtbaar bij het bedrijf en een medewerker met de status in-actief is niet meer benaderbaar en zal ook niet zichtbaar zijn onder het bedrijf.
  2. Wanneer medewerkers uitdienst zijn gemeld in de applicatie kan, indien het totale HR dossier is afgerond, zijn type worden aangepast naar 'Ex-medewerker'. Voor nu is dit nog een handmatige aanpassing waarbij de visie is om dit te gaan automatiseren via de task app.
  3. Op deze manier hebben managers een duidelijk beeld van medewerkers indienst en uitdienst. Zij kunnen dan filteren op het type 'Loondienst' en 'Ex-medewerker'. Wanneer een medewerker de status 'Ex-medewerker' heeft, kunnen alle gegevens van deze medewerker nog ingezien worden. De medewerker is dan ook nog gewoon 'bereikbaar'.
  4. Nmbrs zal een wijziging doorvoeren waarbij alle medewerkers indienst/uitdienst weer de status actief krijgen. Wij zullen vervolgens medewerkers welke langer dan een (nog te bepalen) periode uit dienst zijn, het type 'ex-medewerker' geven.

Verbeteringen

Import/Export: waardebeperking kolom 'geslacht'

In de kolom 'geslacht' kon elk willekeurig getal ingevuld worden. Met de update van gisteravond is dit beperkt tot 1 (Man) en 2 (Vrouw).

Bugs

Wijzigen van aangepast rapport

Het inzien en wijzigen van instellingen van een aangepast rapport, was tot nu toe alleen mogelijk voor het eerste rapport. (op basis van alfabetische volgorde). Met deze update is het mogelijk om de instellingen van alle aangepaste rapporten te bereiken middels de knop 'wijzigen'.

Downloaden van overzicht journaalposten naar PDF

Het downloaden van het overzicht journaalposten naar PDF werkt niet goed. De applicatie ververst maar er wordt geen download gestart. Met deze update werkt de download knop weer als normaal!

Teveel dashlets zichtbaar

Wanneer een gebruikersaccount geminimaliseerd was in rechten, bleven de tijdregistratie en urenregistratie nog steeds zichtbaar. Bij het kiezen van één van deze twee, werd de optie 'loonstroken' ook getoond. Indien hier op geklikt werd, was een 'oops' pagina het gevolg. Na de update van vanavond is dit probleem verholpen en zijn de functionaliteiten niet meer zichtbaar wanneer de rechten niet toereikend zijn.

 

Bekende Problemen

[Loonstrook] Error BuildPayslip op de interactieve loonstrook + na het doen van een run

Als de medewerker een netto uurloon heeft inclusief looncomponenten maar geen gewerkte uren in desbetreffende periode krijg je een foutmelding op de interactieve loonstrook en was het daarnaast niet mogelijk om de run uit te voeren met deze instellingen. Met deze update is dit probleem opgelost.

 

 

Opmerkingen