Webhooks

Met de webhook feature op debiteurniveau is het mogelijk om een melding te ontvangen wanneer bijvoorbeeld de run is afgerond. Op deze manier is het niet meer nodig net zo lang informatie op te halen via de API tot er iets nieuws beschikbaar is, maar kun je op het moment dat je een melding krijgt de nieuwe informatie ophalen.

Activeren van de feature

Het dashlet "webhook instellingen" is te vinden op debiteurniveau. Om deze feature te activeren volg je de volgende stappen:

1. Ga naar het betreffende dashlet op debiteurniveau. Het dashlet kun je hier vinden:

2. Vervolgens kun je een nieuwe webhook instelling toevoegen door op het icoontje daarvoor te klikken:

3. In het pop-up menu geef je vervolgens de naam van de webhook instelling in, het endpoint (de plek waar je de notificatie wilt ontvangen als de actie is afgerond) en de actie(s) waarvoor je de notificatie wilt ontvangen. Ook vink je aan of je wilt dat deze webhook actief is. Vervolgens klik je op "opslaan":

4. Wanneer je de instelling hebt opgeslagen, is de webhook actief voor de specifieke debiteur. Je zal op het ingestelde endpoint een melding ontvangen wanneer de journaalposten zijn gemaakt en wanneer de run ten einde is. Ook kun je, onderin het dashlet, een overzicht vinden van alle verzonden webhooks over een bepaalde periode. Zo kun je controleren of een specifieke gebeurtenis de webhook getriggerd heeft.