Nieuw menu in Nmbrs®

In de eerstvolgende reguliere update van Nmbrs® wordt een verbetering aangebracht in de menu's.

Wat gaat er veranderen?

1. Er wordt een nieuw element (de co-piloot) geïntroduceerd op de Nmbrs®-pagina's aan de rechterkant, waar nog meer handige apps in zichtbaar zullen worden.

Deze co-piloot bevat om te beginnen alvast:

- het hamburger-menu

- de actieve taken, toegewezen aan de gebruiker

Elke gebruiker kan er zelf voor kiezen om deze co-piloot open of gesloten te hebben. Nmbrs® onthoudt deze keuze terwijl je navigeert.

2. Het accordeon-menu verdwijnt.

Meer informatie over hoe de Taken en Workflows optimaal benut kunnen worden is hier te vinden.

Waarom hebben we hiervoor gekozen?

Na het lanceren van het hamburger menu hebben we veel positieve geluiden ontvangen over de mogelijkheid om te kunnen zoeken op de inhoud van de pagina's (bijvoorbeeld dat het mogelijk is te zoeken op Functie, zichtbaar op de detailpagina Dienstverband). Zodoende willen wij dit op elk niveau mogelijk maken, niet alleen medewerker en bedrijf.

De taken stonden op een wat verstopte plek. Door deze verbetering hebben de taken toegewezen aan een gebruiker een meer zichtbare plek in Nmbrs®. Ook kunnen taken nu in de co-piloot al gemarkeerd worden als 'gedaan', of overgeslagen.

De reden dat het accordeon-menu verdwijnt is omdat deze dubbel is vergeleken met het hamburgermenu, alleen kan er niet in gezocht worden. Daarnaast geeft dit extra ruimte op de pagina om meer informatie weer te geven.

Deze veranderingen gelden voor alle gebruikers, op elk niveau.

Hoe ziet dit eruit?

Een detailpagina voor een medewerker, zoekend naar 'Bankrekening' in het menu.

Home-pagina voor een administrator gebruiker met de co-piloot ingeklapt.

Detailpagina voor een administrator gebruiker, met de co-piloot uitgeklapt.

Een voorbeeld van de co-piloot met taken toegewezen aan de gebruiker.