HR Workflow - Sollicitanten toevoegen vanuit Gmail

Middels de Nmbrs add on, is het mogelijk om direct vanuit Gmail sollicitanten in Nmbrs aan te maken.

Installeer de Nmbrs add-on voor Gmail

1. Je kunt aan Gmail een add-on toevoegen via het plusje aan de rechterkant van het scherm:

2. Vul in het volgende scherm als zoekterm "nmbrs" in en druk op Enter. De Nmbrs add-on wordt getoond:

3. Klik op de Nmbrs add-on en dan op INSTALLEREN:

4. Alvorens de add-on geïnstalleerd wordt dien je in te loggen met een Gmail-account dat voldoende rechten in jullie Nmbrs-omgeving heeft. De installatie wordt voltooid na het toestaan van toegang tot bepaalde gegevens:

5. Na installatie is het Nmbrs-icoontje toegevoegd aan de add-onbalk:

6. Als je de eerste keer op het icoontje klikt krijg je de melding dat je je dient aan te melden bij je Nmbrs-omgeving. Klik op LOGIN:

7. Je e-mailadres is al ingevuld, je hoeft alleen het domein van je Nmbrs-omgeving in te vullen (let op: zonder https:// ervoor!). Klik daarna op Sign in with Google:

Dit is een eenmalige actie, de add-on onthoudt deze gegevens. Alleen als je op de 3 puntjes onder elkaar ("Meer acties") klikt en vervolgens op Logout zul je de volgende keer opnieuw je domein dienen in te vullen.

Voeg een sollicitant vanuit Gmail toe aan Nmbrs

1. Open de e-mail van de sollicitant. Als je nu op het icoontje mceclip1.png klikt zie je de optie CREATE EMPLOYEE:

2. Pas desgewenst de vooraf ingevulde gegevens aan en klik op CREATE:

3. De sollicitant wordt op basis van deze gegevens bij het geselecteerde bedrijf aangemaakt. Je kunt dit in je Nmbrs-omgeving controleren op tab Medewerkers (filter op Type: Sollicitant):

Overigens is het met de Gmail add-on ook mogelijk om een externe of een ex-medewerker aan te maken. Klik hiervoor op het pijltje naast Applicant; het volgende keuzemenu verschijnt: