Update NL 17-06-2021

Zojuist is de update van 17-06-2021 afgerond. 

Aankondiging

Overzicht voltooide product-feedback

Sinds een paar weken is het op de Nmbrs Community mogelijk om te zien met welke product-feedback we op dit moment bezig zijn.
Vanaf deze week is het ook mogelijk om te zien welke product-feedback we in de afgelopen 3 maanden hebben voltooid. Dit is een voortschrijdend overzicht, dat 3 maanden teruggaat. De lijst is hier te vinden.

Nieuwsgierig maar geen toegang? Vraag de accounteigenaar van je omgeving om je te helpen!

Verbeteringen

Toekomstige medewerker: minder verplichte velden

Na de grote verbeteringen in de ‘Wizard nieuwe medewerker’ hebben we goed geluisterd naar jullie feedback. Voor de ‘Toekomstige medewerker’ waren te veel velden verplicht, dus dat hebben we aangepast. De velden die een ‘Toekomstige medewerker’ kan invullen op het formulier Eerste werkdag zijn nu optioneel en/of verwijderd. We hebben de contractvelden behouden, maar deze zijn alleen verplicht als je ervoor kiest om contractinformatie toe te voegen.
We moesten de stap Salaris en Rooster volledig verwijderen, omdat die velden gedeeltelijk optioneel kunnen worden gemaakt.

Documentmappen

Het gebruik van Nmbrs om alle digitale bestanden van medewerkers op te slaan gebeurt veel, en zo zien we het graag! We hebben echter verzoeken ontvangen om het gemakkelijker te maken om een structuur toe te passen op de documenten. Bij het uploaden van een document in dashlet Persoonlijke gegevens werd automatisch een map met de naam Persoonlijke gegevens aangemaakt. Dit was een handige manier om een structuur te creëren, maar niet erg duidelijk. Daarnaast was het niet mogelijk om een map naar een andere map te verplaatsen.

Met de update van vanavond hebben we het mogelijk gemaakt om een document van map naar map te verplaatsen, ook als de map nog niet bestaat. We maken duidelijk welke map al in gebruik is en welke een nieuwe zal zijn na het plaatsen van een document.
De mappen die kunnen worden gebruikt, zijn gebaseerd op de functionaliteiten waarmee momenteel het uploaden van documenten is toegestaan.

Reporting Framework V2 gebruikt nieuwe UX-webcomponenten

Met deze update gaan we de nieuwe UX-webcomponenten in het Reporting Framework V2 gebruiken. De lay-out van de filters is gewijzigd en maakt nu gebruik van de nieuwste UX-componenten.

Opgeloste bugs

Kleinere bugs in de Wizard nieuwe werknemer

  • Het is weer mogelijk om negatieve vaste looncomponenten toe te voegen (opgelost op 15-06).
  • De volgorde van salaristabellen is nu geconfigureerd om Debiteur - Master - Systeem te tonen, in plaats van andersom.
  • Volledige voornaam en Geboorteplaats zijn toegevoegd aan de typen Loondienst- en Externe medewerkers.
  • Medewerkers met een salaristabel kunnen weer gekopieerd worden.
  • Bij gebruik van een min/max percentage wordt het percentage weer toegepast.
  • Gebruikers hebben geen schrijfrechten meer nodig op ‘Medewerker beheer’ om toegang te krijgen tot de Wizard.

HR Workflow: taakactivering

Als taken actief zouden moeten zijn na eerdere taken, maar er waren meerdere eerdere taken daarvóór met activering na Start, dan raakte Nmbrs in de war. Nu beginnen de taken na de vorige taken, als dat zo is ingesteld.

Intrekking: validatie van BSN

Bij een intrekking valideerden we het toegevoegde BSN niet. Nu hanteren we dezelfde validatie als wanneer je een nieuwe medewerker toevoegt.
Deze validatie is toegevoegd voor de loonaangifte, UPA pensioenexportformaten en APG pensioenaangiftes.

Opmerkingen