Update NL 01-09-2021

Zojuist is de update van 01-09-2021 afgerond.

Mededeling

Wachtwoord wijzigen indien dit nog niet gedaan is

Na deze update worden gebruikers die hun wachtwoord nog niet hebben gewijzigd, gedwongen om dit alsnog te doen bij de volgende inlogpoging, om te voldoen aan ons nieuwste wachtwoordbeleid. De referentiedatum is 11-03-2021.

Verbeteringen

Ondertekende documenten kunnen worden verwijderd

Zoals vermeld in de update notes van vorige week hebben we het verwijderen van ondertekende documenten ingeschakeld. Als volgende stap zullen we de mogelijkheid toevoegen om een beschrijving en datum voor ondertekende documenten op te slaan en te bewerken.

Overzicht HR Workflows beschikbaar voor Accountant-logins

In de loop van donderdag 02-09 zullen we het Overzicht HR Workflows selecteerbaar maken voor Accountant gebruikerstemplates. Dit overzicht zal op debiteurniveau beschikbaar zijn bij Overzichten.

Controle combinatie BSN / IKV toont waarde

Bij de foutmelding "Het collectieve loon voor de sociale verzekeringen en de ingehouden loonheffingen in de loonaangifte komen niet overeen met de gegevens die eerder zijn verstuurd voor de periode" tonen we vanaf nu ook de waarde die het verschil veroorzaakt.

Waarschuwing in runcontrole m.b.t. jaarloon BT

De waarschuwing in de runcontrole: "Het jaarloon speciaal tarief (BT) in dashlet Loonheffingen is te laag voor deze werknemer" wordt niet meer getoond indien:

  • de speciale tabel 940 actief is; of
  • een medewerker geen salaris heeft.

Jaarbrancheregelingen: minimum EJU in leeftijdsstaffel

In sommige branches (bijvoorbeeld Zorg & Welzijn) geldt de minimale eindejaarsuitkering (EJU) pas vanaf een bepaalde leeftijd. Tot nu toe was de enige manier om dit in Nmbrs te realiseren het creëren van een nieuwe brancheregel, maar dit zou onderdeel moeten zijn van de leeftijdsstap. In jaarbrancheregelingen is het daarom vanaf nu mogelijk om een minimum EJU toe te voegen aan een leeftijdsstaffel.

Opgeloste bugs

Onmogelijk om proforma te bewerken

Het is weer mogelijk om de proforma te wijzigen.

Dit lost het bekende probleem op: [Proforma] Proforma werkt niet naar behoren

Pensioenexport APG: ontbrekende regelingen

Bij het aanmaken van een pensioenaangifte voor APG ABP werden alleen de IPAP-regelingen in het exportbestand opgenomen. Nu bevat dit weer alle regelingen.

Dit lost het bekende probleem op: [APG ABP] Niet mogelijk om een volledige export aan te maken

Pensioenexport PGGM UPA bevat dubbele uren

Wanneer er een brancheregeling actief is bij een medewerker die niet voldoet aan de leeftijdseis voor die regeling, dan slaan we op dit moment desondanks wel de uren op voor deze brancheregeling. Dit resulteert in dubbele uren in de PGGM UPA-pensioenexport.

We zullen de getroffen klanten hiervan op de hoogte stellen.

Payroll workflow: taak uitgevoerd vóór geplande datum

In sommige scenario's werd de geplande taak uitgevoerd vóór de geplande datum; dit is nu opgelost.

Opmerkingen