Update NL 20-10-2021

Zojuist is de update van 20-10-2021 afgerond.

Aankondiging

Visma Nmbrs REST API

De REST API is officieel gelanceerd. Dit houdt in dat er op dit moment al partners calls uitvoeren via onze nieuwe REST API. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Ga dan vooral naar de volgende pagina:  developer.nmbrs.com 

Nieuwe functionaliteiten

Verlofopbouw in de Nmbrs app 

Met de nieuwe versie van de Nmbrs app voor iOS hebben we het mogelijk gemaakt om een verlofopbouw aan te vragen. Deze functionaliteit was al beschikbaar in de web applicatie en is om die reden ook doorgevoerd in de mobiele app. 

Image_from_iOS__2_.jpg

Verwijderen van een verlofaanvraag in de Nmbrs app 

Vanaf nu is het mogelijk om een verlofaanvraag te verwijderen in de Nmbrs App. Hierdoor zijn medewerkers meer in controle over hun aanvragen en kan een verkeerd ingestuurde aanvraag gemakkelijk worden verwijderd. Dit gaat alleen om aanvragen die nog niet beoordeeld zijn.

Verwijderen van een mutatieformulier in de Nmbrs app

Wanneer een mutatieformulier nog in afwachting staat voor goedkeuring heeft de medewerker de optie om deze te verwijderen. 

Bovenstaande functionaliteiten zijn momenteel enkel nog beschikbaar voor de iOS app. Op dit moment werken we nog aan de nieuwe versie voor Android toestellen. Zodra de nieuw versie van Android beschikbaar is, zal bovenstaande ook van toepassing zijn. 

Loonstrook link 

In het signaal welke wordt gestuurd wanneer de loonstrook klaarstaat voor de medewerker. Wordt vanaf nu meteen doorgelinkt naar het juiste domein. Hierdoor hoeven medewerkers niet meer hun domeinnaam op te geven, en kunnen ze direct inloggen in de Nmbrs app. 

Verbeteringen

API-validatie op het IKV nummer

Wanneer je via de API een IKV nummer opgeeft, hebben we hierop een validatie geïmplementeerd. Dit houdt in dat er een foutmelding wordt gegeven wanneer het IKV nummer langer is dan 4 karakters, daarnaast zal er een foutmelding worden getoond wanneer er een karakter is gebruikt welke niet nummerriek is. Hiermee volgt de API dezelfde validatie als de Nmbrs webapplicatie. 

Standaard instelling: Loonstroken per periode

Bij het aanmaken van een nieuw bedrijf stond standaard de optie aan: loonstroken splitsen per periode. Wanneer er nu een nieuw bedrijf wordt aangemaakt staat deze optie standaard uit. 

Opgeloste bugs

Betaaldatum voor 4 weken bedrijven

Voor 4 weken bedrijven was de laatste betaaldatum van periode 11 fout, namelijk 30 november. We hebben dit aangepast naar de correcte datum 7 december.

Niet mogelijk om een intrekking toe te voegen voor UPA en APG

Voor de pensioenexports van UPA en APG was het niet mogelijk om een intrekking toe te voegen, vanaf nu is deze optie weer beschikbaar. 

Loonheffingskorting standaard aan voor default medewerkers

Bij het aanmaken van een default medewerker kan gekozen worden voor het in- of uitschakelen van de loonheffingskorting. Wanneer je een default medewerker aanmaakt op basis van deze default medewerker, werd niet gekeken naar deze instelling. Voor alle medewerkers werd dit als 'ja' ingevuld in de SVW instellingen. Vanaf nu zal de correcte instelling op basis van de default medewerker worden toegepast. 

Dashlet runcontrole 

Binnen het runcontrole dashlet werd een foutmelding gegeven wanneer er geen runs beschikbaar waren. Dit is met deze update opgelost. 

 

Opmerkingen