Koppelingen gestopt op basis van Nmbrs API v2.1

In 2020 hebben we de SOAP API versie 3 opgeleverd en hierbij aangegeven dat we geen onderhoud meer uitvoeren op de SOAP versie 2.1. In mei 2022 hebben we aangekondigd dat aan het eind van 2022 v2.1 wordt gestopt. Dit om ontwikkelaars van koppelingen op basis van deze versie van de API ruim de tijd geven over de gaan naar de nieuwste versie (v3) of naar de REST API.

In de afgelopen maanden hebben we contact gehad met het gros van alle ontwikkelaars van koppelingen om ze van deze wijziging op de hoogte te brengen. 

Koppelingen die op basis van de verouderde versie zijn gebouwd, werken niet meer vanaf onze wekelijkse update op 15 februari 2023.

Wat betekent dit voor bestaande koppelingen?

In de basis verandert er voor een eindgebruiker van een koppeling niet veel, zolang de overstap is gemaakt door de ontwikkelaar. Dezelfde authenticatie (e-mailadres en API-token) en geactiveerde API calls kunnen gebruikt worden. Het is voor een ontwikkelaar van een koppeling van belang om tijdig de overstap te maken van v2.1 naar  v3. Dit om te voorkomen dat een koppeling aan het eind van 2022 niet meer werkt.

Mogelijk worden aanpassingen in de werking van de koppeling doorgevoerd door de ontwikkelaar. Dit kan leiden tot nodige aanpassingen in bijvoorbeeld het API user template. Als dit nodig is, zal deze informatie altijd vanuit de ontwikkelaar worden gedeeld!

Support voor ontwikkelaar van koppeling

We begrijpen dat deze wijziging vragen kan opleveren. Deze vragen willen we zo goed mogelijk beantwoorden. Meer informatie over de SOAP v3 is te vinden op:

Daarnaast kunnen ontwikkelaars van koppelingen contact met onze support opnemen via dit ticketformulier. Op deze manier komt de ontwikkelaar direct in contact met een van onze API-specialisten om inhoudelijk vragen over de API te bespreken!

Opmerkingen