Beëindiging Visma Nmbrs API v2.1

In 2020 hebben we de SOAP versie 3 opgeleverd en hierbij aangegeven dat we geen onderhoud meer uitvoeren op de SOAP versie 2.1. Aan het eind van 2022 zal de v2.1 worden gestopt. We willen ontwikkelaars van koppelingen op basis van deze versie van de API ruim de tijd geven over de gaan naar de v3 of naar de REST API.

Alle ontwikkelaars die zich bij ons hebben aangemeld als Partner via onze Appstore hebben we inmiddels op de hoogte gesteld van deze wijziging!

Wat betekent dit voor bestaande koppelingen?

In de basis verandert er voor een eindgebruiker van een koppeling niet veel. Dezelfde authenticatie (e-mailadres en API-token) en geactiveerde API calls kunnen gebruikt worden. Het is voor een ontwikkelaar van een koppeling van belang om tijdig de overstap te maken van v2.1 naar  v3. Dit om te voorkomen dat een koppeling aan het eind van 2022 niet meer werkt.

Mogelijk worden aanpassingen in de werking van de koppeling doorgevoerd door de ontwikkelaar. Dit kan leiden tot nodige aanpassingen in bijvoorbeeld het API user template. Als dit nodig is, zal deze informatie altijd vanuit de ontwikkelaar worden gedeeld!

Support voor ontwikkelaar van koppeling

We begrijpen dat deze wijziging vragen kan opleveren. Deze vragen willen we zo goed mogelijk beantwoorden. Meer informatie over de SOAP v3 is te vinden op:

Daarnaast is het voor ontwikkelaars van koppelingen kunnen contact met onze support opnemen via dit ticketformulier. Op deze manier komt de ontwikkelaar direct in contact met een van onze API-specialisten om inhoudelijk vragen over de API te bespreken!