Update NL 03-08-2022

Zojuist is de update van 03-08-2022 afgerond.

Nieuwe functionaliteit

Betaald ouderschapsverlof

Lees alles over de verwerking van betaald ouderschapsverlof in dit artikel.

We introduceren een nieuw dashlet waar je een betaald ouderschapsverlof dienstverband met een opgehoogd IKV kunt aanmaken om het betaalde ouderschapsverlof te verwerken dat per 2 augustus is ingegaan. Bij het gebruik van de (loon- &) urencodes en het dashlet voor het betaald ouderschapsverlof splitsen we de medewerker op de achtergrond in twee medewerkers (ofwel inkomstenverhoudingen) voor de loonaangifte. Het is daarom mogelijk om het betaald ouderschapsverlof op één medewerker te verwerken met een correcte loonbelasting, pensioenberekening en werknemersverzekeringen. Let op: het dashlet ouderschapsverlof dien je nog te activeren in het user template bij Instellingen -> Gebruikers(accounts) -> User templates.

  Urencodes Output looncodes Code incidentele inkomstenvermindering 
 3754 Inhouding betaald ouderschapsverlof (telt in pensioen) 3754 K
 3755 Betaald ouderschapsverlof (telt in pensioen) 3755  
 3756 Inhouding betaald ouderschapsverlof 3756 K
 3757 Betaald ouderschapsverlof 3757  

Het kan zijn dat je pas later een bevestiging krijgt van het UWV met het vastgestelde dagloon, terwijl de salarisverwerking al is geweest. Omdat de bovengenoemde looncodes niet toegankelijk zijn (de verwerking van het betaald ouderschapsverlof geschiedt via de urencodes), hebben we twee extra looncodes toegevoegd om dit te corrigeren:

  • Looncode 3758 Correctie betaald ouderschapsverlof (telt in pensioen)
  • Looncode 3759 Correctie betaald ouderschapsverlof

Verbeteringen

Herinnering openstaande taken

Uit deze wens op de Community (met 32 stemmen) blijkt dat openstaande/niet op tijd afgeronde taken een terugkerende realiteit zijn en acties buiten Nmbrs vereisen om de gebruikers aan te sporen hun taken te voltooien. Als een eerste verbetering hebben we een herinnering toegevoegd dat de volgende ochtend wordt verstuurd wanneer een gebruiker de taak nog niet heeft voltooid tegen het einde van de deadline. De herinnering wordt per e-mail verstuurd en als melding getoond in de co-pilot in Nmbrs. In het geval dat een taak al de deadline voorbij is op het moment dat de taak actief wordt, dan sturen we vooralsnog geen herinnering, alleen een activatie e-mail. We zijn van plan om dit op een later moment ook nog te implementeren.

Medewerker wizard: automatische verhoging in de salaristabel

Twee weken geleden hadden we de automatische verhoging in de salaristabel toegevoegd aan de Medewerker wizard. Standaard stond de automatische verhoging op +1 jaar en +1 periode. Op basis van ontvangen feedback hebben we de standaard aangepast naar een leeg veld.

Nieuwe lay-out loonstrook

De loonstrook in de mobiele app is vernieuwd. De belangrijkste informatie is duidelijker zichtbaar en de nieuwe look & feel is meer in lijn met de andere recente lay-out aanpassingen.

Throwback Thursday -> Link om de loonstrook te openen in de mobiele app

In mei hebben we een verbetering geïntroduceerd om de mobiele app direct te openen via een e-mailsignaal. Dit is al door velen in gebruik, maar met het nieuwe design van de app wilden we dit nogmaals onder de aandacht brengen:

In het systeem e-mailsjabloon ‘Je loonstrook is klaar’ is het vanaf nu mogelijk om de medewerker te laten kiezen of zij/hij de loonstrook in de web- óf in de mobiele app-versie van onze ESS wil bekijken.

Deze link voor de mobiele app is niet direct beschikbaar in je eigen e-mailsjablonen; hiervoor dien je 'Reset sjabloon' te kiezen of de volgende code toe te voegen op het html-tabblad van het e-mailsjabloon:

<a href="$$$protocol$$$://$$$serverName$$$/applications/Common/Login.aspx?showPayslip=$$$periode$$$" target="_blank">Klik hier om op het web de loonstrook te bekijken</a>.<br>
<a href="$$$protocol$$$://mobilegatewayservice.nmbrs.com/tenant/$$$serverName$$$" target="_blank">Klik hier om in de app de loonstrook te bekijken.</a>

Opgeloste bugs

Een opgeslagen Eerste Werkdagformulier sloeg beide kanten van het ID bewijs op

Wanneer medewerkers een eerder opgeslagen Eerste Werkdagformulier openden waar beide kanten van het ID bewijs al geüpload waren, werden beide bestanden zowel in het veld voor de voorzijde als de achterzijde van het ID bewijs gezet.

Nmbrs Pay: Betaalbestanden niet zichtbaar

Voor sommige gebruikers van Nmbrs Pay waren de betaalbestanden niet zichtbaar in het Nmbrs Pay dashlet. Dit hebben we onderzocht en opgelost en zou niet meer moeten voorkomen.

Opmerkingen