Update NL 23-11-2022

Zojuist is de update van 23-11-2022 afgerond.

Aankondiging

Jaarwissel '22-'23 beschikbaar vanaf 06-12 (onder voorbehoud)

Als alles volgens planning verloopt zal het met de update van dinsdag 6 december (20:00) mogelijk worden gemaakt om de jaarwissel naar 2023 uit te voeren. Wij zullen dit uiteraard in de bijbehorende update notes vermelden.

Verbeteringen

Gebruikersnavigatie voor medewerkers

We verbeteren de manier waarop medewerkers de functionaliteit kunnen vinden die ze nodig hebben. De uitrol zal gefaseerd plaatsvinden, en afhankelijk van de feedback zullen we deze aanpassen en verbeteren.
Wij hopen dat dit een veel betere gebruikerservaring zal opleveren.

Nmbrs Pay: verbeterde onboarding flow

Om onze startende klanten te helpen hebben we de onboarding flow voor de Nmbrs Pay-functionaliteit verbeterd.

 • We hebben een call-to-action aan het dashlet toegevoegd voor als een klant zijn bankrekening nog niet heeft gekoppeld.
 • We hebben de gebruikersinterface voor de instellingenpagina verbeterd, om inzichtelijker te maken wat de gebruiker moet doen.
 • We hebben de gebruikersinterface van de pop-up voor het koppelen van bankrekeningen verbeterd.
 • Indien de klant zijn bankrekening nog niet heeft gekoppeld, dan leiden we hem naar de instellingen- i.p.v. de overzichtspagina.
 • We hebben de 'Customer Effort Score' toegevoegd, om directe terugkoppeling van onze klanten te krijgen.
 • We sturen herinneringen naar onze klanten als ze Nmbrs Pay hebben gekocht, maar hun bankrekening nog niet hebben gekoppeld.

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Per 2023 wijzigen de reiskosten- en thuiswerkvergoeding als volgt:

 • de onbelaste reiskostenvergoeding per km gaat omhoog van €0,19 in 2022 naar €0,21 in 2023; en
 • de thuiswerkvergoeding per dag gaat van €2,00 in 2022 naar €2,15 in 2023.

Deze toeslagen zijn voor de werkgever niet verplicht, maar wel aan te raden. We hebben een onderzoek gedaan onder een deel van onze gebruikers, om vast te stellen hoe we met deze verandering moeten omgaan. We willen de gebruikers bedanken die hieraan hebben deelgenomen. Een meerderheid heeft ons gevraagd om deze toeslagen op systeemniveau aan te passen. Dit betekent dat, als je de systeeminstellingen voor deze toeslagen gebruikt, deze vanaf 2023 veranderen. Het is altijd mogelijk om op bedrijfs- en medewerkersniveau en in het loonmodel af te wijken van de systeeminstellingen. Als je vragen hebt over deze wijziging, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

REST API beschikbaar voor bedrijfslogins

REST API is nu beschikbaar voor bedrijfslogins. Scenario's 1, 2 en 3 kunnen nu, net als klantlogins, de toestemmingsflow voor integraties voltooien.

[REST API] Toegevoegde en gewijzigde calls

De volgende calls zijn toegevoegd:

 • Update employment => werk de anciënniteitsdatum van het dienstverband van een medewerker of de datum en reden van einde dienstverband bij.
 • Update employee bank account => werk een bestaande bankrekening van een medewerker bij. Alleen de opgegeven velden worden bijgewerkt.
 • Create Employment => creëer een nieuw dienstverband voor een medewerker.

De volgende call is gewijzigd:

 • Get contracts history => filter op medewerker-ID toegevoegd als queryparameter.

Opgeloste bug

[SOAP API] Call geeft foutmelding

Call Reports_Business_EmployeeWageComponentsPerPeriod_Background genereerde een object reference error als medewerkers roosters in hun historie hadden die gekoppeld waren aan niet meer bestaande bedrijfsroosters. Dit is niet langer het geval.

Opmerkingen