Automatisch berekende reisafstand is niet correct

Als de automatisch berekende reisafstand (woon-werk) niet correct is kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel worden de meeste voorkomende oorzaken uitgelegd, en worden oplossingen aangedragen:

  1. Nmbrs maakt gebruik van Google maps API en kiest de kortst durende reisafstand

 

1. Nmbrs maakt gebruik van Google maps API en kiest de kortst durende reisafstand

De Google Maps API heeft de volgende eigenschappen:
- Hanteert altijd de route Woon -> Werk
- Hanteert de snelste route (niet de kortste)
- Houdt geen rekening met verkeer
Oorzaak
Bij het automatisch berekenen van de reiskosten maakt Nmbrs gebruik van de Google maps API. De reisroute die het kortst duurt (qua tijd) zal worden gekozen. 
 
Achterhalen
Je kan dit achterhalen door naar Google Maps te gaan en vervolgens het woonadres en het bedrijfsadres in te voeren in de routeplanner. Vervolgens zie je de kortste reisafstand. In onderstaande afbeelding is dit 44.7 kilometer:

 
In Nmbrs zal de kilometers die bij deze kortste reisafstand horen ook als woon-werk afstand worden gehanteerd in het reiskosten instellingen dashlet op medewerkersniveau. Onderstaande afbeelding laat 44,7 kilometer zien:
 
 
 
Oplossing
Mocht dit niet de gewenste berekeningsmethode voor de reisafstand zijn, dan kan het aantal kilometers handmatig worden aangepast in het reiskosten instellingen dashlet op medewerkersniveau. Vervolgens klik je op 'Opslaan'. Onderstaande afbeelding laat zien dat dit naar 40 km is aangepast:

 
 

Opmerkingen