Pinkweb koppelen

Je kunt vanuit Nmbrs een koppeling maken met Pinkweb, zodat je via Pinkweb de loonaangifte kunt (laten) accorderen door eindgebruikers. Lees hieronder hoe dit moet worden gerealiseerd.

Op tabblad Instellingen (zwarte balk) kun je de Pinkweb-instellingen configureren:

Klik op "+ Pinkweb instellingen" om een nieuwe instelling aan te maken:

Geef (accountants-) gebruikersnaam en wachtwoord en vervang eventueel het endpoint (mits er een endpoint beschikbaar is vanuit Pinkweb) naar Pinkweb in:

Klik op "Loonheffingsnummer" toevoegen:

Selecteer een bedrijf met bijbehorend loonheffingsnummer uit de lijst:

Ga naar het bedrijfsniveau en maak de loonaangifte aan die geaccordeerd dient te worden. Wanneer je nu op verzenden klikt zie je: Verzend naar Pinkweb:

Dit dien je te doen voordat je deze naar de Belastingdienst verzendt.

De loonaangifte-status is nu: Wachten op akkoord...:

De eindgebruiker kan nu in Pinkweb inloggen met zijn gebruikersnaam en wachtwoord:

Je ontvangt een SMS-code die je kunt invullen:

Klik op de te accorderen aangifte:

Je kunt hier de aangifte als PDF downloaden (1) en de aangifte accorderen (2):

Wanneer de aangifte is geaccordeerd licht het groene icoontje fel op. Je krijgt dan nog een SMS-bericht ter verificatie. Voer deze in en klik op Verstuur:

Wanneer je deze melding krijgt is de accordering gelukt:

Dit kun je ook zien in Nmbrs. Je kunt nu via Nmbrs de loonaangifte naar de Belastingdienst versturen.

Wanneer je een automatische workflow hebt werkt de koppeling als volgt:

De aangifte wordt automatisch verzonden naar Pinkweb. Wanneer deze is geaccordeerd wordt hij automatisch verzonden naar de Belastingdienst.