Problemen oplossen in de mobiele Nmbrs app

Wanneer je deze pagina voor je hebt, maak je waarschijnlijk gebruik van de mobiele app van Nmbrs. Gefeliciteerd! Het kan natuurlijk zo zijn dat je tegen een probleem aan loopt. In dit artikel hebben we de meest voorkomende problemen voor je op een rijtje gezet. Klik op één van de onderwerpen om direct het probleem te openen.

  1. Er is een onjuiste domein naam gebruikt
  2. Geen land kiesbaar bij domeinnaam
  3. Fout. Ongeldige gebruiker!
  4. Permission denied

1. Er is een onjuiste domeinnaam gebruikt 

Oorzaak
Er is een onjuiste domeinnaam ingegeven. Je ziet dan de volgende error:
Image_from_iOS.png
 
Achterhalen
In Nmbrs® wordt een domein gebruikt om in te loggen in de omgeving van de salarisadministratie, bijvoorbeeld nlpayroll.nmbrs.nl. Dit is het domein wat ook wordt gebruikt de applicatie in de browser te bereiken.

Oplossen
Weet je niet wat het domein is van jouw salarisadministratie? Kijk dan op deze pagina.
Je kan dan je e-mail adres ingeven via 'Ik ben mijn sub domeinnaam vergeten'. De domeinnaam wordt dan naar je toe gemaild.

 

 

2. Geen land kiesbaar bij domeinnaam

Oorzaak
De app van Nmbrs kan je niet offline gebruiken. Wanneer 'Mobiele data' uitstaat voor het gebruik van de Nmbrs app en je bevindt je niet op een WIFI netwerk, kunnen bepaalde instellingen in de app niet worden geladen.

Achterhalen
Wanneer dit het geval is, zal je login scherm er als volgt uitzien:

Image_from_iOS__2_.png

Via 'Instellingen' in iOS kan je naar beneden scrollen. Hier worden de specifiek apps weergegeven. Open de Nmbrs app en controleer de 'Mobiele data' instelling. Wanneer deze uit staat, kan het probleem zich voordoen.

 

Image_from_iOS__1_.png

 

Oplossen
Je kan dit probleem verhelpen door 'Mobiele Data' alsnog in te schakelen voor de Nmbrs app, of je telefoon te verbinden met een WIFI netwerk.

 

3. Fout. Ongeldige gebruiker!

Oorzaak
Wanneer je nog geen account hebt binnen de omgeving van je salarisadministrateur, kan je helaas nog niet inloggen met de mobiele app. Ook een nieuw wachtwoord aanvragen lukt dan niet.

Achterhalen
Wanneer dit het geval is, zal je de volgende melding krijgen:

Image_from_iOS__3_.png

 

Oplossen
Natuurlijk wil je ook graag via de mobiele app je loonstrook inzien! Neem daarom even contact op met je werkgever. Deze kan de benodigde acties ondernemen om ook jou van een Nmbrs account te voorzien.

4. Permission Denied

Oorzaak
In de instellingen van je (Android) telefoon, is aangegeven dat er geen gebruik gemaakt mag worden van de opslagruimte. Dit kan gebeuren wanneer je jouw loonstrook probeert te openen en je telefoon vraagt om toestemming voor de opslagruimte. 

Achterhalen
Wanneer dit het geval is, zal je de volgende melding krijgen:
Screenshot_20190904-100948.jpg
Oplossen:
Via de instellingen van je mobiele telefoon kan je deze rechten aanpassen. Ga naar Instellingen --> Apps --> Nmbrs® ESS --> Machtigingen --> Opslagruimte.  Wanneer je de optie 'Opslagruimte' aanvinkt, zal de app het weer doen.
Screenshot_20190904-101400.jpg

Opmerkingen

 • Avatar
  Georgette Wever

  Nog een keer...omgeving app is veranderd. Kan nu niet meer in de app.

 • Avatar
  Georgette Wever

  Nog een keer...omgeving app is veranderd. Kan nu niet meer in de app.

 • Avatar
  Yusuf Hasan

  Hwlo