Pensioen Foutmeldingen dashlet

Om snel inzicht te krijgen in foutmeldingen vanuit pensioenuitvoerders die het UPA-formaat hanteren, heeft Nmbrs een nieuw dashlet ontwikkeld. In dit nieuwe dashlet zie je snel en overzichtelijk welke UPA-foutmeldingen aan Nmbrs zijn teruggekoppeld. Klanten hoeven hiervoor niet meer in te loggen in het webportaal van de pensioenuitvoerder. Na het verhelpen van de foutmelding kun je het betreffende bericht markeren als opgelost. 

Waar staat het dashlet Pensioen Foutmeldingen?

Het dashlet kan je zichtbaar maken door het te activeren in de instellingen bij 'Bewerken'. Op Masterniveau ga je naar start --> bewerken --> klik op Pensioen Foutmeldingen.screenshot-yukiworks.nmbrs-test.nl-2017-08-09-14-43-05.jpeg

Op Bedrijfsniveau ga je naar het bedrijf--> start --> bewerken --> loonopdracht --> klik op Pensioen Foutmeldingen. 
screenshot-yukiworks.nmbrs-test.nl-2017-08-09-14-51-04.jpeg

 

Hoe werkt Pensioen Foutmeldingen?

Het dashlet Pensioen Foutmeldingen geeft een overzicht van foutmeldingen die 'Open' of 'Opgelost' zijn. Beide overzichten kunnen gefilterd worden op periode, jaar, code, foutmeldingen en werknemer. 

screenshot-yukiworks.nmbrs-test.nl-2017-08-10-14-50-39.jpeg

Onder Open staan alle inkomende berichten. Na het verhelpen van de foutmelding kun je het betreffende bericht markeren als opgelost. Om de volledige foutmelding te lezen klik je op het symbool. Via de knop wordt de kennisbank geopend. Om snel te navigeren tussen de foutmelding en medewerker is het mogelijk om meteen naar de medewerker toe te gaan door op de naam te klikken.

 

Om een bericht van Open naar Opgelost te verschuiven klik je op het symbool. Alle berichten kunnen verschoven worden van Open naar Opgelost door middel van de knop 'Los alle berichten op'. 

Let op: het symbool en de knop 'Los alle berichten op' zorgen er alleen voor dat berichten wordt gemarkeerd als opgelost. Volg het bericht om de foutmelding daadwerkelijk op te lossen. 

 

Template rechten

Onderstaand schema laat zien wie rechten hebben om het dashlet in te zien en te bewerken.
Zie dit artikel voor meer informatie over het aanpassen van de rechten van template users. 

Let op: je dient het dashlet Pensioen Foutmeldingen op zowel bedrijfs- als Masterniveau op 'schrijven' te zetten

Master accounts:    
Debiteuenbeheer (System)   Ja
Debiteurenbeheerder + Master (system)   Ja
Administrator (met debiteurbeheer) (System Accountant Owner)   Ja
     
Master Bedrijfslogin:    
(Scenario 3) Bedrijfs administrator (System)   Ja
     
Master Client:    
Salaris Professional (System)   Ja
Administrator Gebruiker (System Business Owner)   Ja

Opmerkingen