Twee of meerdere bedrijven in hetzelfde pensioen export bestand

Dit artikel legt uit hoe je de pensioenaangifte moet scheiden als twee of meerdere bedrijven meegaan in een pensioen export bestand. 

Het instellen van de pensioen exportinstellingen op bedrijfsniveau gebeurt in dashlet 'Pensioen exportinstellingen', zie dit artikel voor meer informatie. Als je een pensioenaangifte wilt creëren, maar het is niet gewenst om twee of meerdere bedrijven te exporteren dan komt dit omdat de pensioen exportinstellingen niet correct ingesteld zijn.

Incorrecte inrichting:
In de afbeeldingen hieronder zie je deze situatie uitgebeeld waarbij bedrijven test 1 en test 2 dezelfde pensioen export instellingen hebben aangevinkt. 

Bedrijf 'test 1' 

Bedrijf 'test 2' 

Doordat de pensioen export instellingen aangevinkt staan bij twee bedrijven, onder dezelfde debiteur, worden er twee bedrijven geëxporteerd. Om dit op te lossen zul je twee pensioen export instellingen moeten aanmaken waarbij de bedrijven niet op dezelfde instellingen staan.

Correcte inrichting:
Maak een nieuw exportinstelling aan en gebruik hiervoor de dezelfde gegevens die gebruikt zijn om de eerste pensioen export instelling aan te maken. 

Dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord vul je in voor het tweede pensioen exportinstelling.

Vervolgens zie je twee regels, let hierbij op dat de bedrijven niet op dezelfde regel staan aangevinkt, dus ze moeten op verschillende regels aangevinkt staan. Hieronder de inrichting voor test 1 en test 2. 

Bedrijf 'test 1' 

Bedrijf 'test 2' 

 

 

Opmerkingen