Hoe vraag je een API token aan?

Wanneer je voor verschillende debiteuren een integratie wil opzetten als je een accountant klant bent, adviseren wij een accountant login (een login op master niveau) te creëren.

In dit artikel zal eerst worden uitgelegd hoe je een login kunt aanmaken en vervolgens hoe je bij deze login een API token kunt activeren. Dit API token dient te worden geactiveerd in de live omgeving en de token zal vervolgens de volgende dag in de Sandbox ook geldig zijn.

Hoe kun je een accountant login aanmaken?

1. Ga op masterniveau naar “Instellingen” en klik op “Accountant login”.

2. Maak een nieuw account aan. Welk template gebruikt wordt maakt hier niet uit.

Note: de rechten voor de dashlets, zoals ingesteld voor het template van een gebruiker, hebben geen invloed op de rechten wat betreft API. De gebruiker kan nog steeds toegang hebben tot alle niveaus. Dit is in te stellen achter het template door op het icoontje "API user template" te klikken.

3. Klik op het envelopje naast de login die je zojuist hebt aangemaakt, zodat er een acitvatie e-mail naar het adres verstuurd wordt.

4. Afhankelijk van de ingestelde filters met betrekking tot debiteuren tags zal de gebruiker nu toegang hebben tot verschillende debiteuren. Voor meer informatie over het instellen van filters zie het artikel Debiteuren tags aanmaken.

Om de integratie tot stand te kunnen brengen dient de gebruiker in te loggen op zijn account en de API token aan te vragen. Hoe je dit doet, kun je hieronder lezen.

Hoe vraag je een API token aan?

Alleen gebruikers met een template dat gebaseerd is op “Master Accountant” (bij een accountant omgeving) en gebruikers met een template gebaseerd op “Master Bedrijfslogin / Klant login” kunnen dit doen.

1. Klik op het icoontje rechts bovenin de hoek van het scherm.

2. Klik vervolgens op “Gebruiker Profiel”.

3. Klik op het tabje "API Token".

4. Klik op "API account activeren" om de token op te vragen.

Vervolgens zie je het beeld, zoals hieronder is weergegeven. Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat ook gebruikt wordt om in de omgeving in te loggen en het token is eronder weergegeven.

5. Sla de gebruikersnaam en het token op, of kopieer deze. Je bent nu klaar om de integratie op te zetten. Ga naar https://api.nmbrs.nl/ om te zien welke calls je kunt doen via onze API.

Hoe kun je een API token aanvragen voor een bestaande gebruiker?

Het is mogelijk een API token aan te vragen voor een (bestaand) gebruikersaccount. Zie hiervoor dit artikel: Hoe vraag je een API token aan voor een (bestaande) gebruiker?