Systeemvereisten

Voordat je begint dien je een aantal zaken te controleren om een juiste werking van het systeem te garanderen. In sommige gevallen dien je wellicht te overleggen met de beheerder van je administratie of met de systeembeheerder van je organisatie.

Omdat het systeem uitsluitend te gebruiken is via een webbrowser is het afhankelijk van de typische kenmerken van die browser. Het kan dus zijn dat het systeem niet altijd zo werkt als je gewend bent van andere (Windows-)applicaties.

E-mailaccount

Om een gebruikersaccount aan te maken voor toegang tot het systeem is een e-mailadres vereist. 

Webbrowser

Je computer dient te beschikken over een webbrowser. Van onderstaande browsers ondersteunen wij de laatste (live, official build) versie:

Browser
Mozilla Firefox
Google Chrome
Microsoft Edge
Apple Safari

Je kunt een PC, een Apple Macbook of tablet (advies landscape-stand) gebruiken.

Je browser dient 128-bits versleuteling te ondersteunen. Op de site van Microsoft (via Windows Update) kun je de hiervoor eventueel benodigde updates vinden. Wanneer je kunt inloggen in het systeem werkt de versleuteling op de juiste manier.

Schermresolutie

De schermresolutie kan het beste worden ingesteld op 1280 x 1024 pixels. Als minimumresolutie adviseren we 1280 x 800 pixels (standaard 15,6’’ beeldscherm). Je kunt het scherm instellen door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en te kiezen voor Eigenschappen. Hiermee open je de instellingen van je beeldscherm. Op de laatste tab kun je vervolgens de schermresolutie instellen. 

Internetverbinding

Voor optimaal gebruik van Nmbrs raden we een kabel/ADSL verbinding aan en een internetsnelheid hoger dan 15mpb. Wanneer meerdere mensen gebruik maken van deze verbinding dient de internetsnelheid hierboven te liggen.
Doe de Speedtest om je internet snelheid te verifiëren

Computergeheugen & -processor

Omdat Nmbrs een webapplicatie is is de werking ervan meestal niet afhankelijk van de kwaliteit van je computer of laptop. Om dit te verifiëren kun je de Interne Perfomance Test doen. 

Netwerk & firewall

De netwerkbeveiliging (bijvoorbeeld de firewall) dient communicatie over poort 443 toe te staan ten behoeve van Secured Sockets Layer (SSL) verkeer. Dit is eigenlijk altijd het geval.

Openen van PDF-bestanden

Om rapporten te raadplegen heb je geen additionele software nodig. Als je opgemaakte rapporten in de juiste opmaak wilt inzien of wilt delen met anderen dan kun je het rapport opslaan in PDF-formaat. In dat geval heb je een PDF-reader, zoals Adobe Acrobat Reader, nodig. Deze is gratis te verkrijgen op de website van Adobe.

Citrix, Multrix, of Terminal Services

Mogelijk maakt je organisatie gebruik van een ICT-omgeving op basis van Citrix, Multrix of Terminal Services. Hierbij draait alle software, waaronder de browser, niet op je lokale computer maar op een server. Dit kan gevolgen hebben voor de ervaren performance van Nmbrs. In geval van problemen hiermee raden we je aan om met je interne systeembeheerder een aantal tests uit te voeren met betrekking tot de performance. Tips voor het optimaliseren van de performance in een dergelijke omgeving worden in dit artikel beschreven.

Proxyserver

Mogelijk maakt je organisatie gebruik van een proxyserver. In dat geval is ons dringende advies om caching voor Nmbrs uit te schakelen, aangezien wij een correcte werking van Nmbrs in combinatie met caching niet kunnen garanderen.

Opmerkingen