Loonmodel aanmaken & aanpassen op tabblad Instellingen

Loonmodellen

1. Ga naar tabblad Instellingen.

2. Klik op Loonmodellen onder het kopje Master Salarisinstellingen.

Loonmodellen

Wanneer u nog geen loonmodel heeft, of een nieuwe wilt aanmaken:

1. Klik op het tabblad Loonmodellen.

2. Klik op Voeg een nieuw Loonmodel toe.

Wanneer u een loonmodel wilt verwijderen, kunt u deze tevens hier verwijderen door middel van het kruis-icoon aan het einde van de regel. Het betreffende loonmodel zal eerst ontkoppeld dienen te worden in het dashlet Salaris instellingen (zie verderop in dit artikel).

Master Loonmodel

Geef het nieuwe Loonmodel een nummer en naam. Klik daarna op Opslaan.

Looncodes selecteren

1. Klik op het tabblad Looncodes.

2. U kunt hier een nieuwe looncode selecteren door te klikken op: Looncodes selecteren.

Een nieuwe looncode selecteren

U klikt op de looncode die u wil toevoegen en vervolgens op opslaan.

Toegevoegde looncode inzien

1. Klik op de looncode die u net heeft toegevoegd.

2. Hier vindt u de details van de looncode.

U kunt hier ook de omschrijving wijzigen, de details of de grondslag.

Voor meer informatie over het aanpassen van de detail waarde, klikt u hier.

Bedrijf instellingen

Ga naar het tabblad Instellingen op bedrijfsniveau.

Klik op Loonmodel in het dashlet Salarisinstellingen.

Loonmodel op bedrijfniveau

Selecteer het juiste loonmodel en klik op Opslaan.

De looncomponent aan de juiste medewerker toevoegen

Klik op de medewerker bij wie u de looncomponent wil toevoegen.

Ga naar het dashlet Looncomponenten en klik op het plusje achter Vaste looncomponenten of Eenmalige looncomponenten.

De looncomponent toevoegen

1. Zoek je juiste looncode met looncomponent en klik deze aan.

2. Geef een waarde in voor de looncomponent.

3. Geef eventueel een einddatum op voor de vaste looncomponent.

4. Klik op Toevoegen.

Loonmodel verwijderen

Wanneer je in Nmbrs een loonmodel wil verwijderen, kan dit door bij het loonmodel op tabblad 'loonmodellen' te klikken.
Achter de loonmodellen staat een kruisje, klik hier op om het loonmodel te verwijderen.

Wanneer er een streepje staat, komt dit doordat het loonmodel is gebruikt bij het bedrijf.