Wettelijk & bovenwettelijk verlof

Opname wettelijk verlof

Nmbrs berekent het wettelijk en bovenwettelijk verlof automatisch, wanneer het vinkje aanstaat bij 'Opname wettelijk verlof' aanstaat. Dit vinkje kan worden aangezet op bedrijfsniveau bij Verlofinstellingen -> Verlof goepen beheer:

 

Berekening

Het wettelijk verlof is vier keer het weekrooster van een medewerker. Stel dat een medewerker 40 uur in de week werkt, dan is het wettelijk verlof 160 uur op jaarbasis. Het bovenwettelijk verlof is alles wat daarboven komt. 

Overzicht wettelijk en bovenwettelijk verlof

Het fulltime verlofsaldo is in Nmbrs (achter de schermen) opgesplitst in twee categorieën:

  1. In de eerste categorie zit bij de jaarwisseling het verlofsaldo dat nog niet opgenomen is. Per medewerker kan je op de tab 'Wettelijk verlof' zien hoeveel resterend wettelijk verlof er nog is, en welke opnamen er al van het wettelijk verlof afgehaald zijn. Alle opnamen gaan eerst van de eerste categorie af. Als er op 1-7 nog een wettelijk saldo openstaat van het voorgaande jaar, zal deze niet automatisch komen te vervallen.
  2. In de tweede categorie zit het nieuwe wettelijke verlof, dat na de jaarwissel opnieuw wordt verkregen. De verlofopnamen zullen - ook al is er nog saldo over binnen categorie 1 - eerst van categorie 2 afgehaald worden. 

Wettelijk verlof vorig jaar laten vallen

Om het saldo te laten vervallen, is er een knop 'Wettelijk verlof vorig jaar laten vervallen' op medewerkersniveau in het dashlet Verlof onder tab 'Wettelijk Verlof'. Wanneer het saldo niet is komen te vervallen d.m.v. deze knop dan kan het nog door de medewerker worden opgenomen. In sommige gevallen (b.v. een afspraak tussen werkgever en werknemer) mag de medewerker deze uren namelijk nog wel opnemen.

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk