Waarom staat het verlof op nul na het uitvoeren van de laatste run van het jaar?

Indien de laatste run over het jaar is uitgevoerd, wordt de periode automatisch op de eerstvolgende periode gezet in het nieuwe jaar. 

De weergave van het verlof toont dan ook het verlofsaldo voor het nieuwe jaar, welke nul is.verlof_op_0_00.png

 

Er zijn 2 mogelijkheden voor de medewerker om zijn verlof van het huidige jaar alsnog in te zien:

  1. Wanneer er ingelogd is met de medewerkerlogin dan kan er op 'meer...' geklikt worden en op de volgende pagina kan het jaar teruggezet worden:
    verlof_medewerker_meer.png

    Zie ook: Verlofkaart bekijken
  2. In de app is het helaas niet mogelijk om het verlofsaldo van het voorgaande jaar te bekijken. (Lees in dit artikel meer over hoe verlof in de app werkt: Verlof in de app)


Dit probleem lost zichzelf op ná het uitvoeren van één van onderstaande acties:

1. Uitvoeren van de jaarwissel, waarmee het verlofsaldo van het voorgaand jaar meegenomen wordt naar het nieuwe jaar. Hiermee staat het verlofsaldo dan dus ook niet meer op nul.

2. Uitvoeren van de run over de 1e periode van het volgende jaar. Hiermee wordt de nieuwe verlofopbouw berekend voor het jaar en derhalve wordt het nieuwe saldo bijgewerkt en getoond.

Let op! De laatste run over het jaar wordt vaak gedraaid vóórdat het mogelijk is om het nieuwe jaar te runnen en / of de jaarwissel al beschikbaar is gesteld. Er kan dus tijd tussen zitten alvorens de acties 1 of 2 uitgevoerd kunnen worden. 

 

 

Opmerkingen