Welke pensioenexport moet ik instellen?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je er achter komt welk pensioenexport ingesteld moet worden en waar je dit kan doen in Nmbrs.

Stap 1 Aannames

Voor het instellen en creëren van een pensioenexport gaan we er vanuit dat de volgende aspecten gedaan zijn. Als dit het geval is kun je naar stap 2.

1. Instellen van een branche vanaf begin periode. 
Hoe: op bedrijfsniveau ga je naar Instellingen --> Salarisinstellingen --> Branche --> Bewerken

2. Draaien van een run. 
Hoe: bedrijfsniveau --> Loonopdracht --> Salarisrun --> op 'meer...' klikken op het '>' teken. Als je op 'meer...' klikt dan zul je nog op Run moeten drukken. 

Stap 2 Branche

Als de bovenstaande stappen zijn gedaan, dan controleer je welke branche je hebt ingesteld. In Nmbrs zijn meerdere branches gekoppeld aan 1 pensioen export koppeling, elke branche heeft dus 1 specifieke export koppeling. 

1. Controleer welke branche je hebt. 
Hoe: zie afbeelding bij Stap 1 punt 1. 
Tip: in de kolom Salarisinstellingen vind je ook Brancheregelingen, hier staat de gekozen branche in meer detail, klik hier voor meer informatie. 

2. In 'Overzicht van de aanwezige branches' vind je alle branches in Nmbrs, klik op de link. Als voorbeeld nemen we de Bouw branches. In het artikel vind je verschillende kopjes: Ondersteunende brancheregelingen, berekening brancheregeling, inrichting, pensioen export, Links & Bijlagen. 

Bekijk of jouw branche onder het kopje Ondersteunende brancheregelingen staat, zo ja ga verder naar het kopje Pensioen export. Zo niet ga dan terug naar het artikel 'Overzicht van de aanwezige branches'. Als we verder kijken dan zien we voor de Bouw branche dat APG Bouw ingesteld moet worden. Dit artikel geeft instructies voor APG Bouw en Schoonmaak, dezelfde handelingen moeten verricht worden alleen bij het instellen van de pensioen export instellingen zul je dus APG Bouw of APG Schoonmaak moeten kiezen. 

Een andere mogelijkheid is om bij de branche 'Systeem- 0156 | Bouw (Baksteen) (CAO code: 152)' alleen het woord 'Bouw' in de zoekfunctie in te vullen op de startpagina. Zie artikel 'Introductie Bouw Branche'. 

Stap 3 Pensioen export instellingen

Op dit punt hebben we gecontroleerd welke branche actief is, een run is gedraaid en welk pensioen export instelling gekozen moet worden. 

1. Instellen van de pensioen export koppeling. 
Hoe: Op bedrijfsniveau --> Salaris instellingen --> Pensioen Exportinstellingen

2. Door op het '+' teken te drukken maak je de pensioenexportinstellingen aan. Verder kun je specifieke informatie over exportinstellingen vinden via stap 2 punt 2 of via het artikel 'Overzicht van de aanwezige pensioen uitvoerders'. Uiteraard zul je bij de laatste optie wel moeten weten welk pensioenexportinstelling nodig is. 

In het pensioen koppelings artikelen vind je export specifieke informatie. Indien aanwezig ook specifieke informatie over medewerkersinstellingen. 

Let op: is het nog niet mogelijk om het bestand te verzenden of komt het envelopje nog niet te voorschijn? Klik hier voor meer informatie. 

Opmerkingen