Managerlogin aanmaken of verwijderen (MSS)

Het is mogelijk om een managerlogin aan te maken voor bijvoorbeeld de manager van een afdeling. De manager ziet alleen de gegevens van de medewerkers waar hij manager van is. In onderstaande video wordt weergegeven hoe een manager login eruit ziet, en in het vervolg van het artikel wordt aangegeven hoe je een manager login kan aanmaken.

Manager aanmaken op debiteurniveau

Alvorens een login voor een manager kan worden aangemaakt moet op debiteurniveau onder het kopje 'Informatie' een manager worden aangemaakt:

Door op 'Manager toevoegen' te klikken kan worden gekozen voor een medewerker uit de lijst.

Managerlogin voor accountants omgevingen

Als de manager onder 'Informatie' is aangemaakt kan er voor deze manager een login worden gemaakt. Ook dit gebeurt op debiteurniveau.

Managerlogin voor Business omgevingen

Als bedrijf maakt u een managerlogin aan op tabblad Instellingen.

Nieuwe login per manager

Voor geselecteerde managers kan er een login worden aangemaakt.

LET OP: Wanneer een manager is aangemaakt, maar niet is geselecteerd onder Informatie --> Managers op debiteurniveau, zal de manager niet worden getoond bij Gebruikeraccounts --> Manager login op debiteurniveau.

Wanneer een manager een actieve login heeft, maar het vinkje is niet aangekruist bij de manager zoals op onderstaand voorbeeld, zal de actieve login dus niet zichtbaar zijn bij de manager logins.

Vul de juiste gegevens in

Selecteer de manager bij wie je een login toevoegt.

Vul het e-mailadres en de persoonlijke gegevens van de manager in.

Kies daarna uit de lijst één van de templates. Hierdoor wordt bepaald wat deze gebruiker kan zien. Wanneer je een eigen template hebt aangemaakt voor een managerlogin, kan je deze ook terugvinden in de lijst.

Nieuwe manager login toevoegen/verwijderen meerdere managers tegelijk

Selecteer meerdere managers handmatig, of op basis van de vooraf ingesteld filters (Alle, Geen, Allen met managerlogin, Allen zonder managerlogin). Per manager kun je hierna ook nog de checkbox aan-/uitzetten. Maak een keuze uit:

- Een eigen user template of een standaard Nmbrs template

- Taal (NL, EN, DE, of SE)

Deze keuzes worden voor alle geselecteerd managers toegepast. Klik daarna op 'Voeg gebruikeraccounts toe', of 'Verwijder gebruikersaccounts'.

Indien een manager het geselecteerde mailadres niet heeft bij 'Persoonlijke gegevens', wordt er geen manager login aangemaakt.

Klik op medewerkers

Klik eventueel op medewerkers om eventueel te zien aan welke medewerkers de manager is gekoppeld.

Account activeren

Tot slot activeer je de gebruiker door een e-mail te sturen, dit doe je door onder 'Actief' te klikken. De gebruiker krijgt vervolgens een bericht dat hij zijn account kan activeren.

Managerlogin verwijderen

Om een managerlogin te kunnen verwijderen, dient deze niet meer gekoppeld aan medewerkers of afdelingen te zijn. Om te controleren aan welke medewerkers een manager is gekoppeld, kan je bij de manager login onder de eerste 'i'  zien welke medewerkers er aan deze manager gekoppeld zijn door hier op te klikken. Wanneer de afdeling dik gedrukt is, betekent dit dat de manager aan die afdeling is gekoppeld. Wanneer de de kolom 'manager' dik gedrukt is, betekent dit dat de manager aan de medewerker gekoppeld is.

Bij de getoonde medewerkers en/of afdelingen moet je de manager verwijderen. Het ontkoppelen van medewerkers kan op de 2 manieren worden gedaan:

1. Ga naar de betreffende (nog gekoppelde) medewerker bij het tabblad 'Dienstverband' en kies voor 'Historie' in het gedeelte 'Manager'. Door op het kruisje achter de manager te klikken, wordt de manager ontkoppeld van deze medewerker

2. Wanneer er veel medewerkers gekoppeld zijn aan een manager, kunnen deze in één keer worden omgezet naar een andere manager via de wizard 'Bulk wijziging manager'. Hoe deze wizard precies werkt, zie je in dit artikel  Bulk wijziging voor manager
Wanneer een manager aan een afdeling gekoppeld is, verwijder deze manager dan bij de afdeling op debiteur niveau.
Als zowel de medewerkers als de afdeling ontkoppeld is kan de manager login worden verwijderd door op het kruisje te klikken achter de login.

Managers en Afdelingen

Zie onderstaand artikel voor het aanmaken van afdelingen en het linken van de zojuist aangemaakte Manager login (MSS).