Een dashlet of (nieuwe) feature is niet zichtbaar

Als een (nieuwe) features of dashlet niet zichtbaar kan dit een aantal een aantal redenen hebben, hieronder worden de meest voorkomende oorzaken besproken:

  1. Rechten van de gebruiker template staan op Geen
  2. Gebruiker (geen ESS) heeft het dashlet niet zichtbaar gemaakt door het Dashboard te bewerken

 

1.  Rechten van de gebruiker template staan op Geen 

Oorzaak
De rechten voor een dashlet staan op Geen. Wanneer er een nieuwe features zijn is dat altijd het geval. 

Achterhalen
Staan de rechten van het dashlet bij deze gebruiker template op Geen?
Ga naar Instellingen op het hoogste niveau of debiteur niveau (afhankelijk waar de Template user is aangemaakt) en ga onder Gebruikersaccounts naar Template Users.  Klik op Dashboard editor (1). Klik vervolgens op Dashlet toevoegen (2). Vervolgens verschijnen hier alle dashlets die bij deze template user op G=geen, L=lezen, S=Schrijven kunnen staan.  
Het dashlet of nieuwe feature die niet zichtbaar is, staat hier dan ook op Geen. 

Let op: Het kan zijn dat een dashlet hier niet bij staat, dit heeft te maken met de maximale rechten die aan deze Template User verbonden zijn. 

Oplossing 
Ga naar het gewenste dashlet en pas gewenst de status van G=geen naarp L=lezen of S=schrijven. Dit dashlet is nu zichtbaar voor alle gebruikers die gekoppeld zijn aan deze betreffende template.

 Het kan zijn dat er nog een oude sessie actief is waardoor de instellingen niet meteen worden toegepast. Reset de sessie door bij de betreffende login op 'Clear user state' (verwijder gebruiker status) te klikken, zie onderstaande afbeelding. 

 

2. Gebruiker heeft het dashlet in de niet zichtbaar gemaakt door het Dashboard te bewerken

Oorzaak
Wanneer een gebruiker, behalve een gebruiker die Medewerker Login Template gebruikt, het eigen Dashboard niet heeft bewerkt om zo het gewenste dashlet zichtbaar te maken. 

Achterhalen
Ga naar het niveau waar het dashlet zichtbaar zou moeten zijn. En klik rechtboven op Dashboard bewerken. De onderstaande pop up Dashlets verschijnt nu.  Hier staan alle dashlets waarvan de rechten van deze gebruiker template op Lezen of Schrijven staan. 

Oplossing 
Klik achter de titel van het betreffende Dashlet op het rode kruisje, deze wordt nu groen. Bij onderstaande afbeelding is dat het geval voor Verlofinstellingen.

Opmerkingen