30%-regeling met minimum

Voor de 30%-regeling is een optie toegevoegd zodat er een minimum bedrag ingevoerd kan worden.

Dit minimumbedrag zorgt ervoor dat de werknemer minimaal dat bedrag als fiscaal loon overhoudt na toepassing van de 30% regeling. Het bedrag kan naar eigen wens ingevoerd worden en kan per periode aangepast worden.

Minimum en periode opgeven Bij de medewerker in het dashlet "Loonheffingen" kunt u de 30%-regeling invullen.

1. Hier geeft u aan welke optie u van de 30% regeling wil gebruiken, Bruto inhouding / Netto vergoeding of Verlaagd salaris / Netto vergoeding (zie voor verschil http://support.nmbrs.nl/entries/29004776-30-regeling)

2. Hier vult u het periodieke minimum bedrag in.

3. Hier kun u de laatste periode opgeven waarin de 30-regeling mag worden toegepast.

Voorbeeld (30%-regeling zonder minimum)

 

Op bovenstaande loonstrook is de 30%-regeling met de optie "Bruto inhouding / Netto vergoeding" aangezet voor de medewerker, er is dus geen minimum ingevuld. Als we het minimum invullen van 2980,83 (wat dus hoger is dan de 2800 waar nu loonbelasting over wordt ingehouden, dan zal de bovenstaande loonstrook worden herleid tot de hieronder weergegeven loonstrook.

Loonstrook met toegepast minimumHet minimumbedrag zorgt ervoor dat de werknemer minimaal dat bedrag als fiscaal loon overhoudt na toepassing van de 30% regeling.

Limitaties 30% regeling met minimum:

Periodebranche met grondslag SV loon na branche.

De juiste de minimumwaarde voor het fiscaal loon wordt niet toegepast als onderstaande condities gelden. De loonstrook is wel correct.

  • de 30% regeling met minimum waarde wordt toegepast,
  • en het fiscaal loon van de werknemer is onder het minimum,
  • en de werknemer heeft een periodebrancheregel met grondslag SV loon na branche,
  • en deze brancheregel telt in grondslagen voor fiscaal loon.

VCR methode voor de 30% regeling


Per 2018 is het mogelijk om gebruik te maken van de VCR methode voor de 30% regeling. Dit is echter alleen mogelijk voor regeling 1 (bruto inhouding / netto vergoeding). Je kan deze selecteren door naast het minimum het vakje VCR toepassen te activeren. 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk