De studenten- en scholierenregeling

De studenten- en scholierenregeling kun je bij de medewerker toepassen, hieronder staat beschreven waar je dit kan aangeven.

Dashlet loonheffingen bij de medewerker

1. Ga naar loonheffingen bij de medewerker.
  2. Klik vervolgens op het "potloodje" om het pop-up scherm te krijgen
  3. Bij speciale tabel selecteer 280 | studentenregeling
  4. Klik op opslaan.

Berekeningswijze Kwartaaltabel

Wanneer de speciale tabel 280 is geselecteerd, dan berekent Nmbrs op basis van de Witte kwartaaltabel loonbelasting/premievolksverzekeringen.

Hoe gaat de berekening te werk achter de schermen:

Periode 1: Sla het totaal aan fiscaalloon op van periode 1.

Periode 2: Sla het totaal aan fiscaalloon op van periode 1+2 - wat reeds is toegepast in periode 1.

Periode 3: Sla het totaal aan fiscaalloon op van periode 1+2+3 - wat reeds is toegepast in periode 1 en 2.

LET OP: op de 'Volgende Loonstrook' bij de medewerker laat hij per periode het in te houden bedrag zien wat er als kwartaalbedrag uiteindelijk ingehouden zal gaan worden. De 'gerunde' loonstrook wijkt hier in de eerste perioden (bijvoorbeeld P1 en P2) van het kwartaal dus vanaf.