Uurloners verwerken

Wanneer je medewerkers die geen vast rooster hebben wilt verlonen, dien je voor deze medewerker de uren en dagen in te voeren. Deze uren en dagen kunnen worden ingevuld op het dashlet Extra uren/dagen. Belangrijk is dat het rooster op 0 staat voor de medewerker.

Let op: Het is ook mogelijk om uren te importeren via Excel, dit is aan te raden wanneer je uren wilt toevoegen aan meerdere medewerkers. Tutorial over uren en dagen importeren.

Dashlet Extra Uren/Dagen

Ga naar de medewerker bij wie je extra uren en dagen wil toevoegen. Ga naar het dashlet Extra Uren/Dagen en klik op het plusje. Of klik op 'meer...', dan is het ook mogelijk om vaste uren gewerkt toe te voegen die elke maand hetzelfde zijn.

Uren toevoegen

Vul het aantal gewerkte uren in bij Waarde en klik op Opslaan. Ook kun je hier een opmerking plaatsen die te zien is op de interactieve loonstrook van de werknemer, dit zie je door je muis op het i-tje te houden achter de looncode.


Wanneer er een document als bijlage is toegevoegd, is deze ook vanaf de loonstrook te downloaden door op het pijltje te klikken.

Dagen

Klik op Dagen wijzigen om het aantal gewerkte dagen in te vullen.

Vul het aantal gewerkte dagen in en klik op Opslaan.

Bij dagen tbv. looncomponenten per dag kun je ingeven hoeveel dagen er zijn die betrekking hebben op een looncode die per dag rekent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reiskosten per dag etc.

Het dashlet ziet er als volgt uit

mceclip2.png
 

Loonstrook

Klik op het tabblad loonstroken om de loonstrook te bekijken.

Hier zie je de ingegeven urencode terug.

Je kunt hier ook het salaris wijzigen, bijvoorbeeld een bruto of netto uurloon, hiervoor klik je op Stam Salaris.

 

Salaris bewerken

Bij een uurloner kun je bij Salaris kiezen voor een:

1. Fulltime salaris

Nmbrs zal een (bruto) uurloon berekenen, op basis van het fulltime rooster van het bedrijf.

2. Bruto uurloon

Je kunt het bruto uurloon zelf ingeven.

3. Netto uurloon

Je kunt een netto uurloon ingeven.

Let op: Ook bij Uurloners moet er een rooster zijn ingevuld, op het dashlet “rooster” vul je altijd een rooster in met alle dagen op nul.

Let op: Je kunt alleen urencomponenten gebruiken die zijn geselecteerd in het urenmodel dat is geselecteerd voor uw bedrijf . Mis je het urencomponent “gewerkte uren” dan kunt u deze via het tabblad Instellingen (laten) toevoegen aan je urenmodel.

 

Invloed verzekeringsplicht of contracturen

Indien een medewerker een 0-uren rooster heeft, wordt dit gezien als oproepkracht, het is dan verplicht om de invloed verzekeringsplicht met de waarde D of E te vullen.

mceclip0.png

Is het echter geen daadwerkelijke oproepkracht of is er sprake van een andere situatie, dan dien je het aantal contracturen per week binnen het contract te vullen. Ook als je werkt met vaste uren gewerkt (in combinatie met een 0-rooster) zul je dus of de invloed verzekeringsplicht of de contracturen per week dienen vast te leggen.

mceclip1.png

Uurloner komt vast indienst

Een medewerker die van oproepkracht naar vast gaat of andersom hoeft in de meeste situaties niet op een ander personeelsnummer of nummer inkomstenverhouding ingevoerd te worden.
Je hoeft alleen het contract, rooster, salaris en eventueel invloed verzekeringsplicht aan te passen.
Bij invulling van het rooster blijven de contracturen binnen het contract ongemoeid. De contracturen worden automatisch gevuld door het rooster. 

 

 

Opmerkingen