Uren en dagen importeren

Import / Export Bedrijfsniveau

Let op: Een update/import kan niet ongedaan gemaakt worden! Gebruik de Sandbox om te testen. Uitzondering op deze regel is het importeren van variabele loon- en urencomponenten via 'Import/Export bedrijfsniveau' (batchoperatie looncomponenten variabel), deze kan wel verwijderd worden. 

Let op: Een update/import vindt alleen plaats in de huidige periode.

Let op: Het importbestand mag geen formules of macro's bevatten, alleen "platte" tekst kan worden geïmporteerd. Om import/update problemen ten gevolge van (onbedoelde) wijzigingen in de opmaak te voorkomen, is de opmaak van de tabbladen beveiligd. Dit betekent dat er niets kan worden gewijzigd aan de kolommenstructuur. Rijen kunnen wel toegevoegd, verwijderd en gesorteerd worden. Indien gewenst, kan de beveiliging van het template - op eigen risico - opgeheven worden. Hier is geen wachtwoord voor nodig. 

Let op: Als je een update uitvoert, dan worden alle gegevens die in het excel staan geupdate, dit houdt in dat we ook de reeds bestaande (goede) gegevens overschrijven. Het verbergen van velden in het excel bestand heeft daar geen invloed op. Als je wilt updaten zul je alleen de gegevens in excel moeten zetten (overhouden) die je daadwerkelijk wil aanpassen.  

Let op: voor een optimale werking adviseren wij maximaal tussen de 500 en 1000 regels per keer te importeren. Grotere bestanden dienen dus opgeknipt te worden. 

1. Ga naar het bedrijfniveau.

2. Klik op Looncomponenten Variabel in het dashlet Import / Export Bedrijfsniveau.

Looncomponenten Variabel

1. Zorg dat de Batch Operatie op Looncomponenten Variabel staat.

2. Klik hier om te importeren, wanneer u via deze knop een excelsheet importeert dan importeert deze nieuwe gegevens. De gegevens die u importeert, kunt u later eventueel verwijderen.

3. Klik hier om een export van de looncomponenten te maken uit Nmbrs®.

4. Klik hier om een template te downloaden om uw gegevens in te vullen.

Excelsheet

Vul de tab LooncomponentenVar in. Dit is de enige die wordt geïmporteerd, dus de overige tabs hoeft u niet in te vullen.

Voor informatie over wat u moet invullen ga naar uitleg over Variabele Looncomponenten.

De looncodes die ingevuld moeten worden bij kolom H vindt u terug in het dashlet Extra Uren/Dagen op medewerkersniveau in Nmbrs®. Wanneer u uren wilt importeren gebruikt u urencode U2100.

Let op: 

  • Een 0 (nul) is een waarde dat ook wordt geïmporteerd en hierdoor een mutatie veroorzaakt.
  • Een formule (berekening) wordt als 0 (nul) geimporteerd, verander deze naar cijfers. 
  • Na een lege rij of een kolom worden de gegevens niet meer overgenomen bij het importeren of update (zie voorbeeld hieronder)
  • Het importbestand mag geen formules of macro's bevatten, alleen "platte" tekst kan worden geïmporteerd. Daarnaast dient de opmaak hetzelfde te blijven (geen aanpassingen in rij 1 en 2).

Upload

Selecteer het bestand dat u wilt importeren en klik op Upload.

Import

Klik op Import.

Info

Wanneer u de gegevens correct heeft geïmporteerd, krijgt u hiervan een melding.

Klik op Sluiten.

Dashlet Extra Uren/Dagen

De zojuist toegevoegde gegevens vindt u terug in het dashlet Extra Uren/Dagen op medewerkersniveau.

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk