Bedrijf importeren

Import / Export Geavanceerd

Let op: Een update/import kan niet ongedaan gemaakt worden! Gebruik de Sandbox om te testen.

Let op: Een update/import vindt alleen plaats in de huidige periode.

Let op: Het importbestand mag geen formules of macro's bevatten, alleen "platte" tekst kan worden geïmporteerd. Om import/update problemen ten gevolge van (onbedoelde) wijzigingen in de opmaak te voorkomen, is de opmaak van de tabbladen beveiligd. Dit betekent dat er niets kan worden gewijzigd aan de kolommenstructuur. Rijen kunnen wel toegevoegd, verwijderd en gesorteerd worden. Indien gewenst, kan de beveiliging van het template - op eigen risico - opgeheven worden. Hier is geen wachtwoord voor nodig. 

Let op: Als je een update uitvoert, dan worden alle gegevens die in het excel staan geupdate, dit houdt in dat we ook de reeds bestaande (goede) gegevens overschrijven. Het verbergen van velden in het excel bestand heeft daar geen invloed op. Als je wilt updaten zul je alleen de gegevens in excel moeten zetten (overhouden) die je daadwerkelijk wil aanpassen. 

Let op: voor een optimale werking adviseren wij maximaal tussen de 500 en 1000 regels per keer te importeren. Grotere bestanden dienen dus opgeknipt te worden. 

1. Ga naar tabblad Start.

2. Klik op Import / Export Geavanceerd.

Import & Update

1. Klik hier om te importeren, wanneer je via deze knop een excelsheet importeert dan importeert deze nieuwe gegevens. LET OP: importeer niet te grote aantallen bedrijven en medewerkers in één keer. 

2. Klik hier om te updaten, wanneer je via deze knop een excelsheet importeert dan update/vervangt deze de bestaande gegevens. LET OP: update niet te grote aantallen bedrijven en medewerkers in één keer. 

3. Klik op Download template om een template te downloaden om je gegevens in te vullen. Informatie over het invullen van het excelsheet en de verschillende tabs. 

Meer informatie over de verschillen tussen import en update, vindt je op deze pagina.

Let op:

  • Vaste looncomponenten kun je alleen updates en variabele looncomponenten kun je alleen importeren. Wanneer je klanten importeert dien je er dus rekening mee te houden dat de vaste looncomponenten niet worden meegenomen. Je kunt nadat je deze import heeft gedaan het tabblad Vaste looncomponenten updaten. Let erop dat je dan alleen dat tabblad selecteert.
  • Na een lege rij of een kolom worden de gegevens niet meer overgenomen bij het importeren of update (zie voorbeeld hieronder)

Upload

Selecteer het bestand en klik op Upload.

Import

Klik op Import.

Info

U ziet welke gegevens er zijn geïmporteerd.

Debiteur zoeken

Ga naar tabblad Explorer en klik op Debiteur zoeken.

Klik op de debiteur

Klik op de zojuist geïmporteerde debiteur. Je komt dan in de administratie van de geïmporteerde klant terecht.

Let op: Het is voor jou / Nmbrs niet mogelijk om een gehele omgeving te kopiëren (dus incl. runs/geschiedenis), je kunt dit alleen nabouwen.

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk