Foutmelding ''Can't import/update (...): tab (...) doesn't exist.".

Als er bij het importeren of updaten een foutmelding of error 'Can't import/update (...): tab (...) doesn't exist." tevoorschijn komt bekijk dan dit artikel voor de oorzaak, hoe je deze kan achterhalen en oplossen.

  1. Er is een importsheet tabblad weggelaten / van naam veranderd 

1. Er is een importsheet tabblad weggelaten 

Oorzaak
Er is geïmporteerd of ge-update en er is een tabblad in zijn geheel weggelaten of van naam veranderd, zonder dat dit tabblad bij de 'import/export geavanceerd' optie is uitgevinkt. Alle tabbladen met correcte titel dienen aanwezig te zijn in de importsheet. 
 
Achterhalen
De error geeft aan om welke tab het gaat. Bijvoorbeeld "Can't import KostenverdelingVar: tab KostenverdelingVar doesn't exist.". Hier gaat het dus om de tab: 'KostenverdelingVar' die ontbreekt of staat met de verkeerde titel in het importsheet.  
 
 
Oplossing
Bij het importeren of updaten moet er gebruik worden gemaakt van de Nmbrs importsheet template waarbij alle tabs, met titel zoals in template is gegeven, aanwezig moeten zijn.  Deze is is te downloaden bij het Import/Export dashlet, zie onderstaande afbeelding. Wanneer deze tab niet ingevuld hoeft te worden kan deze gewoon leeg worden geïmporteerd of ge-update. 

 
 

Opmerkingen