Foutmelding: "(...) is empty / is null / can't be blank"

Als er bij het importeren of updaten een van de volgende foutmeldingen "(...) is empty", "(...) is null", "(...) can't be blank", tevoorschijn komen bekijk dan dit artikel voor de oorzaak, hoe je deze kan achterhalen en oplossen.

  1. Er is een verplicht veld niet ingevuld

1. Er is een verplicht veld niet ingevuld

Oorzaak
Er is een verplicht veld niet ingevuld. Een aantal velden zijn in de importsheet verplicht of worden verplicht op het moment dat er bepaalde gegevens wel worden ingevuld. Bijvoorbeeld het veld 'Kenteken' wanneer ook een leaseauto is ingevuld. 

Achterhalen
De error geeft aan om welk verplicht veld het gaat. In onderstaand voorbeeld kunnen we lezen dat het gaat om het veld 'IBAN', bij het Tablad 'Medewerkers', sectie 'Bankrekening' bij debiteur '2200', bedrijf '2200' en werknemer '1'.
 
 
Vergelijk dit met het importsheet welke is gebruikt om te updaten of te importeren. Daar is het veld IBAN terug te vinden onder de sectie Bankrekening. Het veld is, zoals te zien, leeg. 
 
 
Oplossing
Vul het verplichte veld in het juiste format in.
Importeer gegevens op basis van de onderstaande importsheets tabs. Hierin is voor elke 'Kolom Naam', te zien of deze 'Verplicht' is om in te vullen, welke 'Omschrijving' deze heeft en waar deze gegevens zijn terug te vinden in het 'Dashlet in Nmbrs®'. Dit dashlet kan ook worden gebruikt om te achterhalen of een veld verplicht is en in welk format de gegevens moeten worden ingegeven. 

Opmerkingen