Foutmelding of waarschuwing: "Can't find (...) for (...)"

Als er bij het importeren een foutmelding of waarschuwing "Can't find (...) for (...)" tevoorschijn komt bekijk dan dit artikel voor de oorzaak, hoe je deze kan achterhalen en oplossen.

  1. De (soort) data komt niet overeen met de Nmbrs omgeving

1.  De (soort) data komt niet overeen met de Nmbrs omgeving

Oorzaak
Wanneer gegevens worden ge-update of geïmporteerd die nog niet eerder in Nmbrs stonden moet de "locatie" naar waar de gegevens worden geïmporteerd echter wel bestaan in de Nmbrs omgeving. 
Er is een niet bestaande of verkeerde "locatie" opgegeven met de gegevens in de excelsheet. Dus een verkeerd medewerker-,bedrijfs- of debiteur nummer.  

 
Achterhalen
De error geeft aan om welke "locatie" het gaat. In dit geval gaat het om het 'Bedrijf' wat niet kan worden gevonden bij het tabblad 'Werknemer' voor debiteurnummer '1000', bedrijfsnummer '2200' en personeelsnummer '1'.  
 
 
Vergelijk dit met het importsheet welke is gebruikt om te updaten of te importeren. Daar zien we de volgende gegevens: 

 
Nu moet er worden achterhaald welke data verkeerd is. Doe dit door de locatie van de errors te achterhalen en te matchen met de Nmbrs omgeving.

In dit geval gaat het om het bedrijf '2200', deze hangt in de omgeving aan debieteur nummer '2200' en niet aan '1000'. De ingevoerde data komt dus niet overeen met de werkelijkheid in de Nmbrsomgeving.  
  
Oplossing
Wanneer je hebt achterhaald welke data er niet bestaat in de daadwerkelijke Nmbrs omgeving en dus verkeerd is ingevoerd is het alleen nog een kwestie van de juiste data importeren. Het bovenstaande voorbeeld geeft aan dat het verkeerde debiteur nummer is gebruikt en het goede nummer '2200' moet zijn.  
Voer dus het  personeelsnummers in, in de (juiste) Importsheet Tab, zie onderstaande afbeelding.
 
 
 
Voer het juiste "locatie" nummer, dit kan dus gaan om een debiteurnummer maar ook om een verkeer bedrijfs- of personeelsummer.
 

Meer informatie over de importsheet Tabs:

Opmerkingen