Verlof importeren

Door verlof te importeren kan je verlofaanvragen in bulk verwerken voor meerdere medewerkers. In dit artikel beschrijven wij de volgende onderwerpen:

Aandachtspunten 

 • Een import/update kan niet ongedaan gemaakt worden. Test het bestand eerst in de Sandbox omgeving voordat je deze toepast in de live omgeving. 
 • Met de update van 13-10-2021 hebben we het mogelijk gemaakt om een import/update in het verleden uit te voeren. Voorheen was het enkel mogelijk om een import/update in de huidige periode uit te voeren. 
 • Het importbestand mag geen formules of macro's bevatten, alleen "platte" tekst kan worden geïmporteerd. 
 • Om import/update problemen ten gevolge van (onbedoelde) wijzigingen in de opmaak te voorkomen, is de opmaak van de tabbladen beveiligd. Dit betekent dat er niets kan worden gewijzigd aan de kolommenstructuur. Rijen kunnen wel toegevoegd, verwijderd en gesorteerd worden. Indien gewenst, kan de beveiliging van het template - op eigen risico - opgeheven worden. Hier is geen wachtwoord voor nodig. 
 • Als je een update uitvoert, dan worden alle gegevens die in het Excel staan geüpdatet, dit houdt in dat we ook de al bestaande (goede) gegevens overschrijven. Het verbergen van velden in het Excel bestand heeft daar geen invloed op. Als je wilt updaten zul je alleen de gegevens in Excel moeten zetten (overhouden) die je daadwerkelijk wil aanpassen.
 • Voor een optimale werking adviseren wij maximaal tussen de 500 en 1000 regels per keer te importeren. Grotere bestanden dienen dus opgeknipt te worden.

How to

 1. Ga naar het bedrijfsniveau.
 2. Klik op Verlof in het dashlet Import / Export Bedrijfsniveau.

Verlof

 1. Zorg dat de Batch Operatie op Verlof staat.
 2. Klik hier om te importeren, wanneer je via deze knop een excelsheet importeert dan importeer je nieuwe gegevens.
 3. Klik hier om een export van de Verlof te maken uit Visma Nmbrs.
 4. Klik hier om een template te downloaden om uw gegevens in te vullen.

Excelsheet

Vul de tab Verlof in. Dit is de enige die wordt geïmporteerd, dus de overige tabs hoef je niet in te vullen.

Voor informatie over wat u moet invullen ga naar uitleg over Verlof.

Let op: na een lege rij of een kolom worden de gegevens niet meer overgenomen bij het importeren of update (zie voorbeeld hieronder).

Upload

Selecteer het bestand dat je wilt importeren en klik op upload.

Import

Klik op import.

Info

Wanneer je de gegevens correct hebt geïmporteerd, krijg je hiervan een melding. De verlofopname is nu te zien in het dashlet Verlof bij de medewerker.

Opmerkingen