Aparte loonstrook en journaalpost voor het vakantiegeld

Wanneer je een aparte loonstrook of journaalposten voor het vakantiegeld wilt, kun je hiervoor een TWK-run draaien. Je krijgt dan in de salarisdocumenten nieuwe salarisdocumenten per run, waaronder nieuwe loonstroken en journaalposten.

Op deze nieuwe loonstroken en journaalposten staat dan alleen vakantiegeld. Op deze pagina ziet u hoe je dit kunt verwerken.

Let op: Op de aanvullende (correctie) loonstrook zal het saldo van het vakantiegeld (reservering) negatief staan.

Wanneer de periode in eerste instantie wordt berekend is er een nog openstaand saldo bijv. 1500. Na de 2de keer berekenen is er een saldo van 0. Een correctie strook bevast altijd het verschil tussen de eerste en 2de berekening van die periode. In dit geval dus -1500. Voor de volledigheid kan de periode loonstrook bij de medewerker worden bekeken waarop te zien is dat het saldo na correctie 0 is.

 

Zet de betaalwijze van de reservering in de huidige periode op 'Geen betaling' in de periode waarin de reservering normaal uitbetaald zou worden. Dit kun je zowel doen op bedrijfs- als medewerkersniveau, afhankelijk van of dit alle of enkele medewerkers betreft.


Let op: Wanneer je op medewerker niveau hebt afgeweken van de bedrijfsinstellingen, zal Nmbrs een aanpassing in de reservering op bedrijfsniveau niet overnemen.
In dit geval zul je de reservering bij de werknemers op 'geen betaling' moeten zetten.

Verwerk de periode door de loonrun te draaien.

Er komt nu een loonstrook uit zonder vakantiegeld.

Ga weer terug naar de vorige periode en zet het slotje open. Zet nu de betaalwijze terug zoals deze was voor de aanpassing.

Forceer een twk. Je doet dit door een bedrijfslooncomponent met de waarde nul in te voeren. Zie ook dit artikel: TWK-run forceren

 

Verwerk een TWK-only.

In de salarisdocumenten zie je nu een extra loonstrook met alleen vakantiegeld.

Let op: De verwerking is in dezelfde periode gedaan, alleen in een andere run. Deze splitsing zul je dus wel in de salarisdocumenten en rapporten per run zien, in de salarisdocumenten en rapporten per periode zal het salaris en vakantiegeld samengevoegd zijn. Dit betekent ook dat wanneer deze loonstrook apart zichtbaar gemaakt moet worden voor de medewerkers met een medewerkerlogin (volledige toegang, geen loonstrookviewer), deze medewerkers toegang moeten hebben tot het dashlet Loonstroken per run.

Opmerkingen