Bedrijfsrooster invoeren

Tijdens het handmatig aanmaken van een nieuw bedrijf dien je een bedrijfsrooster in te voeren, ook indien de medewerkers in het bedrijf niet volgens rooster werken. Dit is noodzakelijk om een goede loonstrook uit te kunnen draaien. Het bedrijfsrooster vind je op bedrijfsniveau via de menu-knop rechtsboven in het scherm, vervolgens ga je naar fulltime rooster onder salaris instellingen. Ook is het fulltime rooster te vinden via salaris instellingen.

Fulltime_rooster1.png
 
 
Klik op "Bewerken fulltime rooster":
Fulltime_rooster2.png 

Kies de juiste calculatiemethode en voer de uren in. Je dient de uren voor Week 1 en voor Week 2 in te voeren. Indien een medewerker 0 uren werkt voer je hier alsnog het fulltime rooster in alsof die medewerker fulltime werkt. Dit is vaak een werkweek van 36, 38 of 40 uur.

 

Rooster bij medewerker toevoegen

Vervolgens geef je op medewerkersniveau de roosteruren van de medewerker in. Indien medewerkers een parttime rooster hebben met verschillende roosteruren voor week 1 en week 2 volgen alle oneven weken van het jaar 'Week 1' van het rooster en alle even weken van het jaar 'Week 2'. 

Opmerkingen