APG (ABP en Loyalis): Pensioenexport

Hieronder staat beschreven hoe je de instellingen voor APG aanmaakt voor de aanlevering naar ABP en Loyalis. Dit betreft instellingen op bedrijf- en medewerker niveau. Ook vind je aanvullende informatie die bij deze pensioenexport van belang is.

Pensioenexport instellingen bedrijf

1. Selecteer hier APG.
  2. Vul de naam van de inzender in.
  3. Vul telefoonnummer van de inzender in.
  4. Vul het relatienummer van ABP in.
  5. Vul het relatienummer van Loyalis in
  6. Selecteer het gewenste tijdvak.
  7. Als alles is ingevuld klik op "Opslaan"

Pensioenexport instellingen medewerker

1. CAO:  Selecteer hier APB 0 Alle cao's ABP
  2. Meetellingswaarde: is standaard 100 tenzij hier een afwijkend waarde wordt opgegeven.
  3. Het nummer inkomstenverhouding zoals bekend bij ABP: Als hier geen nummer wordt ingevoerd zal 1 gebruikt worden.
  4. Het nummer inkomstenverhouding zoals bekend bij Loyalis: Als hier geen nummer wordt ingevoerd zal 1 gebruikt worden.
  5. Standaard is dit "WN | actieve werknemer", alleen aanpassen bij andere / bijzonder situatie.
  6. Standaard is dit "WNE | Geen bijzonderheden", alleen aanpassen bij andere / bijzonder situaties. Bijvoorbeeld: Een werknemer met een nul uren contract krijgt 'OPK|Oproepkracht'.
  7. Afwijkend personeelsnummer: gebruik dit veld als het personeelsnummer wat bij APG bekend is te lang is om in het dashlet Personalia in te vullen!
  8. Als alles is ingevuld klik op "Opslaan"

Let op: Bij medewerker pensioen instellingen is een extra veld toegevoegd met betrekking tot het 15-cijferige personeelsnummer van APG.

Branches

Kijk bij de categorie brancheregelingen voor meer informatie over de branches die APG ondersteunt:

Correcties

Wanneer je de pensioenexport naar APG wilt corrigeren, doet je dit door een normale correctie-run uit te voeren. De correctie zal dan automatisch meegenomen worden in de eerst volgende pensioenexport.

ABP: Meetellingswaarde aanpassen

Bij het ABP pensioen is het mogelijk dat in bepaalde situaties een afwijkend deel van het loon meetelt voor een regeling (meetellingswaarde). Voor nadere toelichting en uitleg wanneer een afwijkende meetellingswaarde gebruikt moet worden verwijzen wij naar het pensioenreglement van ABP.

Als bij een medewerker een afwijkende meetellingswaarde opgegeven moet worden (als er niets ingevuld wordt zal er in de pensioenexport automatisch 100% worden meegestuurd) dan kan dit op medewerkersniveau bij het dashlet Brancheregelingen ingevoerd worden.

1. Om de meetingswaarde aan te passen klik je op het "streepje" onder "Meetelingswaarde"
  2. Vul de gewenste meetellingswaarde in.

Per brancheregeling (alleen de brancheregelingen die vallen onder de pensioenexport APG) kan een afwijkende meetellingswaarde ingevuld worden door op de betreffende brancheregel te klikken.

Nadat een afwijkende meetellingswaarde is toegevoegd aan een brancheregel dan zal de premie ook op een afwijkende manier berekend worden. De meetellingswaarde werkt in principe als een extra parttime percentage waarmee het premieloon wordt vermenigvuldigd.

Foutmeldingen

Melding Pensioen export instellingen staan bij meerdere bedrijven aan
Error code Error code: [De runs van de bedrijven zijn niet consistent]
Oorzaak

Een ander bedrijf onder hetzelfde debiteur heeft dezelfde pensioen export instellingen aan.

Oplossing

De pensioen export instellingen kunnen bij een bedrijf aanstaan. Een oplossing is om dit bij een ander bedrijf (onder zelfde debiteur) uit te zetten of een extra pensioen export instellingen aanmaken in dashlet Pensioen Exportinstellingen op bedrijfsniveau.