Bedrijf gaat weer verlonen

Wanneer je in Nmbrs een klant hebt waar niet in verloond is en nu weer personeel in dienst neemt, kun je deze in Nmbrs op de volgende manier weer in gebruik nemen.

Let op: Is er sprake is van een ander loonheffingsnummer of dienen (verlonings) periodes te worden overgeslagen ten opzichte van de einddatum? Dan dien je te allen tijde een nieuw bedrijf aan te maken.

Zie voor meer informatie dit artikel.

Huidige periode

In dit voorbeeld gaan we uit van een bedrijf waar vanaf 2015-12 geen verloningen meer zijn gedaan. Per 2016-5 komt er personeel in dienst.Het is in Nmbrs niet mogelijk om perioden 'over te slaan' (hierom is de huidige periode ook niet handmatig aan te passen bij de bedrijf instellingen)
Om te zorgen dat de periode op 5 staat dien je periode 1 t/m 4 te runnen.

Verwijder hier ook de (eventueel) ingegeven eindperiode.

Dit zullen dan lege runs zijn, zonder loonstroken en andere gegevens.Ga bij het bedrijf naar loonopdracht en doe een run. Je kunt er voor kiezen om alle perioden in 1 run te verwerken. (pas ook eventueel de beschrijving aan)
Na het doen van deze run over periode 1 t/m 4 zal de huidige periode 5 zijn.

In deze periode komt er personeel in dienst en kun je de salarisadministratie doen zoals gebruikelijk.

LoonaangiftenOmdat je ook geen loonaangiften kunt overslaan, kun je voor de perioden waar geen personeel in dienst was loonaangiften aanmaken.

Wanneer je de loonaangiften hebt aangemaakt kun je daarna de aangiften markeren als verzonden. De periode is dan wel verwerkt in Nmbrs er worden echter geen gegevens verzonden naar de belastingdienst.

Opmerkingen