Instellingen brancheregelingen controleren

Het kan gebeuren dat bij gebruik van een brancheregeling de waarden op de loonstrook niet overeenkomen met wat je verwacht. In dit artikel beschrijven we wat je kunt controleren om dit verschil te verklaren.

Systeeminstellingen

Leeftijdsstaffel
Indien de brancheregeling een leeftijdsstaffel heeft, dan kun je in de Systeem Salarisinstellingen de leeftijd van de medewerker vergelijken met de leeftijdsstaffel.

VCR in perioderegeling
Bij perioderegelingen dien je rekening te houden met het wel of niet actief staan van de VCR-methode voor de berekening.

Eigen brancheregeling
Op een eigen brancheregeling kunnen wij slechts beperkt ondersteuning bieden. Zie dit artikel voor meer informatie over eigen brancheregelingen. 

Bedrijfsinstellingen

Selecteren van brancheregeling
Dit artikel beschrijft hoe een branche in Nmbrs geselecteerd kan worden.
Let op: als je de brancheregeling selecteert in de huidige periode, dan geldt dit niet voor de periodes daarvoor.

Parttime percentage boven 100
Om een brancheregeling over een parttime percentage boven de 100 te laten rekenen dient in dashlet Bedrijfsinstellingen de optie 'Toestaan Parttime Percentage boven 100%' aangevinkt te worden. Hiermee wordt afgeweken van de systeem branche-instellingen. 
Let op: Het aanvinken van deze optie kan ook invloed hebben op het uurloon en de berekening van het verlof.

Instellingen_controleren1.png

Afwijkend percentage Wg en/of Wn
Op bedrijfs- en medewerkersniveau kun je het % Wg en/of Wn aanpassen. Deze wijzigingen t.o.v. de systeeminstellingen worden dikgedrukt weergegeven.

Instellingen_controleren2.png

Instellingen medewerkers

Brancheregeling in correcte periode actief
Klik in de branche-instellingen op medewerkersniveau op Historie om te zien of de branche vanaf de juiste periode actief is.
Let op: als de brancheregeling op bedrijfsniveau in de huidige periode is bewerkt, dan geldt dit dus niet voor de periodes daarvoor.  

Jaarregeling: handmatige jaargrondslag
Als voor een medewerker aan het begin van het jaar de jaargrondslag niet opnieuw berekend wordt terwijl dit wel wordt verwacht, dan is mogelijk handmatig een jaargrondslag ingegeven. Dit kan in dashlet Brancheregelingen op medewerkersniveau worden gecontroleerd.

Instellingen_controleren3.png

Opmerkingen