Verlofgroep niet zichtbaar in medewerker login en/of loonstrook

Als een verlofgroep niet zichtbaar is voor de medewerker in de medewerker login kan dit een aantal redenen hebben, hieronder worden de meeste voorkomende oorzaken besproken:

  1. Verlofgroep is inactief op medewerkersniveau
  2. Geen fulltime verlofsaldo ingevuld op bedrijfsniveau
  3. Verlofsaldo van verlofgroep is nul (0,00)

 

1. Verlofgroep is inactief op medewerkersniveau

Oorzaak
Wanneer op medewerkersniveau een verlofgroep inactief is, zal deze niet zichtbaar zijn in de medewerker login.
 
Achterhalen
Je kan dit controleren door op medewerkersniveau naar Instellingen -> HR -> Verlof te gaan. Vervolgens kies je voor de tab 'Beginsaldo'. In onderstaande afbeelding is de eerste verlofgroep actief en de tweede verlofgroep inactief. 
 
 
Door op de verlofgroep te klikken kan je het vinkje bij 'Actief' aan- of uitzetten, zoals te zien in onderstaande afbeelding:
 
 
Oplossing
Om een verlofgroep zichtbaar te maken in de medewerker login moet de verlofgroep worden geactiveerd. Dit kan je doen op medewerkersniveau door het vinkje bij 'Actief' aan te zetten. Wanneer je dit hebt gedaan zal de verlofgroep zichtbaar zijn voor de medewerker.   
 
 

2. Geen fulltime verlofsaldo ingevuld op bedrijfsniveau

Oorzaak
Wanneer er geen fulltime saldo is ingegeven op bedrijfsniveau bij een bepaalde verlofgroep zal deze groep niet zichtbaar zijn voor de medewerker in de medewerker login. 

Achterhalen
Je kan dit controleren door op bedrijfsniveau naar Instellingen -> HR -> Verlofinstellingen te gaan. Vervolgens kan je controleren of er een fulltime saldo is ingegeven. Wanneer er bij een groep 'Geen saldo' staat, betekent dit dat er nog een fulltime saldo moet worden ingegeven. Onderstaande afbeelding laat zien dat er geen saldo is voor verlofgroep 2:
 
mceclip0.png
 
Oplossing
Om een verlofgroep zichtbaar te maken in de medewerker login moet er op bedrijfsniveau bij de verlof instellingen een fulltime saldo worden ingevuld, dit fulltime saldo mag ook 0 uur zijn. Je kan een saldo toevoegen door te kiezen voor 'Verlofsaldo toevoegen' en bij 'Uren fulltime saldo' het saldo in te geven. Onderstaande afbeelding laat zien dat een fulltime saldo van 0 uur wordt toegevoegd:
 
mceclip1.png
 
 

3. Verlofsaldo van verlofgroep is nul (0,00)

Oorzaak
Wanneer op medewerkersniveau het saldo van de gehele verlofgroep nul (0,00) is dan zal deze niet zichtbaar zijn op de loonstrook. Als dus het beginsaldo, opgenomen, opgebouwd én huidige saldo 0,00 is dan zal de verlofgroep niet getoond worden.
 
Achterhalen
Je kan dit controleren door op medewerkersniveau naar Instellingen -> HR -> Verlof te gaan. Vervolgens kan je zien of één (of meerdere) van de verlofgroepen een saldo van 0,00 heeft. In onderstaande afbeelding is de eerste verlofgroep zichtbaar en de tweede verlofgroep niet zichtbaar op de loonstrook:
 Verlof_1.png
 
 
Oplossing
Om een verlofgroep zichtbaar te maken op de loonstrook zal er minimaal een saldo moeten zijn in de verlofgroep. Het beginsaldo, opgenomen, opgebouwd of huidige saldo zal dus een saldo moeten bevatten wil de verlofgroep op de loonstrook getoond worden.
 
 
 

Opmerkingen