Veiligheidstips

Nmbrs zorgt ervoor dat jullie data veilig is. Voor een deel van deze veiligheid is echter ook actie benodigd van onze gebruikers. Lees onze tips hoe jij je kunt beschermen tegen onveiligheid en internetcriminaliteit.

Wachtwoord

Kies een sterk wachtwoord. Onderzoek heeft uitgewezen dat met minimaal 15 karakters het wachtwoord een goede lengte heeft. Zorg er verder voor dat je gebruik maakt van hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale tekens. Als extra optie voor beveiliging kan je in Nmbrs de two-factor authenticatie instellen. 

Altijd afmelden

Zodra je inlogt maken wij een sessie aan waarin wij onder andere informatie plaatsen zodat wij te allen tijden weten wie je bent. Deze sessie zorgt ervoor dat je niet op iedere pagina die je bezoekt, of na een korte tijd van niet actief zijn opnieuw hoeft in te loggen. Dit geeft echter ook kwaadwillende toegang tot je account als je zelf niet achter je computer zit. Loop je weg van je bureau; log dan altijd uit! Na 60 minuten wordt de sessie automatisch beëindigd. 

Updates installeren

Wij adviseren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de meeste recente versies van het Operating Systeem én de browser waarmee je werkt. Zijn er updates, installeer deze dan zo snel mogelijk.  

Phishing

Een veelgebruikte tactiek om toegang tot informatie te verkrijgen is het gebruik van zogenaamde phishing e-mails. Hierin word je als gebruiker naar een pagina geleid die lijkt op die van Nmbrs maar niet van Nmbrs is. Controleer dus altijd het adres in de browser voordat je inlogt als je op een link in een e-mail klikt. 

Openbare Wifi/Hotspots

Nmbrs raadt het gebruik van Nmbrs over een openbaar, onbeveiligd netwerk af.

Opmerkingen