Beveiligingsbranches i.c.m. 4W-bedrijven

Dit bericht betreft systeembranches:

  • 0014 | Beveiliging (particulier)
  • 0238 | Beveiliging (Evenementen en Horeca)

Per 2021* hanteert het Pensioenfonds Beveiliging een andere berekening van het pensioengevend salaris, zie bijgevoegd bericht. Om die reden hebben wij per 1-2021 periode-regelingen voor deze branches toegevoegd, ter vervanging van de bestaande jaarregelingen.

Het pensioenfonds geeft aan dat een jaar altijd van 1 januari t/m 31 december loopt. Voor ons (en voor andere software-leveranciers) is dit bij 4-wekenverloning echter niet het geval: een 4-wekenperiode bevat namelijk altijd 4 volledige weken. Dat leidt er bijvoorbeeld toe dat 2021, in geval van 4-wekenverloning, pas op 4 januari begint. In 2021 vindt er in Visma Nmbrs dan ook geen verloning plaats voor de dagen 1 t/m 3 januari; deze dagen zijn immers al in 2020 meegenomen.

Om deze reden sluit de premieberekening niet aan bij de nota van het Pensioenfonds Beveiliging en is dit iets wat we helaas niet kunnen aanpassen.

We wachten (samen met TKP, de pensioenuitvoerder) op een oplossing van het Pensioenfonds Beveiliging.

 

* Let op: 2020 was een overgangsjaar, waarin het Pensioenfonds al een semi-periodeberekening hanteerde, en wel op basis van een uurloon dat aan het begin van het jaar werd vastgesteld. Ook voor 2020 kon daardoor niet in alle gevallen een sluitende berekening worden gemaakt.

Opmerkingen